Transferverbod Málaga wegens betalingsachterstand

De Spaanse profliga (LFP) heeft Málaga een transferverbod opgelegd. De maatregel volgt nu de Andalusische club nog altijd niet de transfer van de vorige zomer van Osasuna gekochte linksback Nacho Monreal (foto) heeft afbetaald, zo meldt Marca. De vijfvoudige international werd destijds voor een bedrag van zes miljoen euro getransfereerd.

Transferverbod Málaga wegens betalingsachterstand

Eerder dit seizoen kende de werkgever van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen problemen met Villarreal en Valencia doordat de betalingen voor respectievelijk Santi Cazorla (19 miljoen euro) en Isco (zes miljoen euro) op zich lieten wachten.

De kwestie kan gevolgen hebben voor keeper Carlos Kameni, tot dusverre de enige versterking van Málaga in januari. De van Espanyol overgekomen doelman zat zondag tegen Barcelona voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar de LFP dubt nu of deze hangende het transferverbod voor Los Boquerones mag uitkomen.

Voor Van Nistelrooy, vorige zomer transfervrij overgekomen van Hamburger SV, kunnen de ontwikkelingen eventueel gunstig uitpakken. De aanvaller was de voorbije twee duels weer basisspeler, maar Málaga is deze maand drukdoende om een nieuwe spits vast te leggen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's