Transfersoap ten einde: Payet keert terug bij Marseille

Reacties

Dé transfersoap van deze winter is ten einde. Dimitri Payet (29) keert anderhalf jaar na zijn vertrek naar West Ham United terug bij Olympique Marseille. Met de overgang is 25 miljoen pond (29,3 miljoen euro) gemoeid.

Transfersoap ten einde: Payet keert terug bij Marseille

De transfersom is geen enkel probleem voor Marseille: sinds Frank McCourt in oktober de nieuwe eigenaar werd van de winnaar van de allereerste Champions League-editie in 1993 is er ruimte om te investeren.

De voormalige eigenaar van baseballclub Los Angeles Dodgers beloofde bij zijn overname 200 miljoen euro te investeren met als doel weer kampioen van Frankrijk te worden en een nieuwe gooi te doen naar CL-winst. Zelf legde West Ham in 2015 ongeveer vijftien miljoen euro op tafel om Payet los te weken van L'OM.

Marseille zette de nieuwe ambities onlangs al kracht bij door de ervaren Patrice Evra te contracteren. Payet, tussen 2013 en 2015 ook al speler van L'OM,  is nu de tweede aanwinst van naam. De vrijetrappenspecialist leek zijn toekomst te verbinden aan The Hammers door begin vorig jaar tot medio 2021 bij te tekenen, maar na de sportieve terugval van de Londenaren flirtte de EK-uitblinker openlijk met een transfer.

De transfersaga bereikte zijn climax toen Payet weigerde nog langer in actie te komen voor de ploeg van Slaven Bilic, tot woede van de Kroatische manager. West Ham besloot zijn sterspeler aanvankelijk niet zijn zin te geven door herhaaldelijk een bod van Marseille af te wijzen en vast te houden aan de vraagprijs van bijna dertig miljoen euro. Zondag kwam het dan eindelijk tot een akkoord met de Franse topclub.

Lucho González
Payet kreeg daarom toestemming om af te reizen naar het land waar hij als speler van Lille en Marseille uitgroeide tot een van de beste spelers van de Ligue 1. De international moet nog wel een medische keuring ondergaan. De man die in Frankrijk al 305 competitieduels en 57 doelpunten achter zijn naam heeft staan is verreweg de duurste aankoop in de clubhistorie. In het seizoen 2009/10 kwam Lucho González voor negentien miljoen over van FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.