Transfers bezorgen Heerenveen tien miljoen winst

Reacties

Over het boekjaar 2014-2015 heeft SC Heerenveen een nettowinst van 9.853.586 euro geboekt. Het positieve resultaat is voor een groot deel te danken aan uitgaande transfers.

Transfers bezorgen Heerenveen tien miljoen winst

In het resultaat vergoedingssommen zijn de opbrengsten verwerkt die Heerenveen is overeengekomen voor de transfers van onder andere Bilal Basaçikoglu (Feyenoord), Alfred Finnbogason (Real Sociedad), Daley Sinkgraven (Ajax) en Hakim Ziyech (FC Twente). Per saldo bedroeg het resultaat vergoedingssommen 17.960.210 euro.

Door de winst en een daling van de bedrijfslasten bedraagt het eigen vermogen van Heerenveen nu 22.148.963 euro. Overigens verwachten de Friezen ook in het huidige boekjaar winst te maken, aangezien daarin de transfers van Kristoffer Nordfeldt (Swansea City), Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Mark Uth (1899 Hoffenheim) hun beslag hebben gekregen.

De cijfers zijn niet enkel positief, want het bedrijfsresultaat is nog altijd negatief en bedroeg 2.416.437 euro. De sponsoropbrengsten gingen afgelopen boekjaar met liefst 1.743.172 euro naar beneden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.