Transferrelletje zorgt voor uitsluitsel: Pjanic naar Juve

Reacties

AS Roma heeft bevestigd dat middenvelder Miralem Pjanic (26) de overstap maakt naar kampioen Juventus. De middenvelder had daarvoor al een transferverzoek ingediend.

Transferrelletje zorgt voor uitsluitsel: Pjanic naar Juve

De international van Bosnië-Herzegovina raakte zaterdag betrokken in een relletje. De Corriere dello Sport publiceerde immers een zogenaamd uitgelekt WhatsApp-gesprek tussen Pjanic en een vriend. Daarin stelde de middenvelder dat hij juist op instigatie van Roma moet vertrekken en dat hij 'al binnen vijftien minuten verkocht was.'

Na die publicatie voelde Roma zich genoodzaakt te reageren op het bericht, dat overigens door Pjanic ontkend wordt. De club bevestigde dat de transfer aanstaande is, maar publiceerde ook direct het transferverzoek dat de middenvelder enkele dagen geleden indiende. Daarin vroeg Pjanic AS Roma mee te werken aan een transfer van 38 miljoen euro, het bedrag van de gelimiteerde afkoopsom die Juventus nu op tafel moet leggen. De Romeinen maken die gang van zaken bekend om uit te leggen hoe de transfer tot stand kwam.

Pjanic had een contract, dat dus een ontsnappingsclausule bevatte, tot medio 2018. Afgelopen seizoen was hij goed voor twaalf goals in 41 officiële optredens. Roma nam de middenvelder in de zomer van 2011 voor elf miljoen euro over van Olympique Lyon. Daarvoor kwam hij uit voor FC Metz.

Sky Sport Italia meldde al dat de met Newcastle United uit de Premier League gedegradeerde Georginio Wijnaldum nadrukkelijk in beeld is als vervanger van Pjanic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.