Transferperikelen PSV: Deens doelwit, Manolev wacht

Behalve de nodige beweging op het gebied van contractverlengingen is PSV nog steeds actief aan het speuren op de transfermarkt. VI zet de transferperikelen op een rij.

Transferperikelen PSV: Deens doelwit, Manolev wacht

PSV ziet in Mathias Zanka Jørgensen van FC Kopenhagen een defensieve versterking. De 21-jarige verdediger uit Denemarken komt in beeld bij PSV als de acht jaar oudere Francisco 'Maza' Rodriguez vertrekt.

Jørgensen is vijfvoudig Deens international en heeft in Kopenhagen een verbintenis die nog één jaar doorloopt. De landskampioen van Denemarken wil de talentvolle speler echter behouden. Mocht de Deen toch verkocht worden, dan moet hij zeker drie miljoen euro opbrengen.

Maza keerde woensdag terug op het trainingsveld van PSV na een lange periode van afwezigheid. Tijdens die afwezigheid zorgde de Mexicaan voor tumult, omdat hij gedurende het toernooi om de Gold Cup positief werd getest en er sporen van clenbuterol in zijn urine werden gevonden. De verdediger – die inmiddels werd vrijgesproken van dopinggebruik door de Mexicaanse bond – zou tevens in de belangstelling van clubs uit zijn vaderland staan, hoewel hij zelf inmiddels heeft aangegeven in Eindhoven te willen blijven. <br /><br /> Het lichten van de optie in het contract van Stanislav Manolev verloopt op z’n zachtst gezegd erg moeizaam. De Bulgaarse rechtsback wees onlangs ook een tweede voorstel van PSV af. De Eindhovense club wil het contract van de international met twee seizoenen verlengen.

Formeel kan PSV zonder inspraak van Manolev de optie lichten, maar het heeft de voorkeur dat beide partijen het eens zijn over de voorwaarden. Dat is nog steeds niet het geval.

Manolev maakt zich niet druk over de status quo. 'Ik concentreer me op het voetbal', aldus de vleugelverdediger. Maandag sprak PSV uit dat het op korte termijn de optie in het contract van Ola Toivonen, bij een vertrek van Orlando Engelaar de nieuwe aanvoerder van PSV, wil lichten. De Zweed ligt dan in plaats van medio 2012 tot de zomer van 2014 vast.

De interesse van Girondins Bordeaux in Orlando Engelaar (31) is vooralsnog niet meer dan een flirt. De Franse grootmacht, die afgelopen seizoen zwak presteerde, heeft de PSV'er laten weten dat hij op het lijstje staat. De Rotterdammer heeft van PSV te horen gekregen dat hij vanwege zijn hoge salaris mag vertrekken.

PSV wil eveneens langer door met het achttienjarige talent Zakaria Labyad en de verdediger Marcelo. Eerstgenoemde liet al weten positief tegenover een langer verblijf te staan.

De jeugdspelers Memphis Depay, Marco Ospitaleiri, Marcel Ritzmaier en Menno Koch hebben wel allen een nieuw contract getekend. Depay en Ritzmaier maken in de voorbereiding deel uit van de A-selectie, maar zullen waarschijnlijk terugvloeien naar de beloften. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's