Transferdagboek 9/8: Afellay, Ooijer en gewilde Ieren

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 9/8: Afellay, Ooijer en gewilde Ieren

In Nederland is het nieuwe seizoen inmiddels in gang geschoten. De seizoensstart deed de transfergeruchten nog maar eens toenemen. Nu ook in de buitenlandse competities de duels om het echie in zicht komen, neemt de transferstress alleen maar toe. Panikerende directeuren, overhitte telefoontjes en naar een vertrek snakkende spelers. Een bloemlezing.

Zo kan het niet langer, moet Schalke 04-trainer Felix Magath gedacht hebben na de kansloze nederlaag tegen Bayern München. Het elftal van Louis van Gaal was op alle fronten de betere in de strijd om de Duitse Super Cup: 2-0. Ibrahim Afellay moet de reddende engel worden in Gelsenkirchen, weet Bild. Het budget van Die Königsblauen is toereikend: liefst 35 miljoen euro.

Over budget gesproken. Dat ontbreekt dus volledig in Amsterdam. Het gevolg: azen op transfervrije spelers. Uit de oververhitte telefoon van Jack van Gelder bleek zondagavond in Studio Voetbal dat André Ooijer in beeld is bij Ajax. De Amsterdammers willen graag nog een verdediger aan de selectie toevoegen en de voormalig international zit zonder club…

Maicon en Real Madrid. De knipperlichtrelatie blijft maar voortduren. De Italiaanse media weten het zeker: een overgang is na dit weekend definitief van de baan. De Spaanse collega's zijn het daar echter weer niet mee eens. Volgens hen is er nog steeds een uitgang te vinden uit dit Spaans-Italiaanse transferdoolhof. Het geduld van Real-Trainer José Mourinho wordt nu al flink getest.

Arsène Wenger zet nog net geen contactadvertentie in de krant, maar lijkt toch echt de wanhoop nabij. Aimabele Fransman zoekt puntenpakkende doelman om stuntelende Arsenal-keepers te vervangen. Arbeidsvoorwaarden: uitstekend, het zou zomaar de kop van de advertentie kunnen zijn. Volgens The Mirror is Shay Given de volgende keeper op wie Wenger zijn pijlen richt. De Ier zou gehuurd moeten worden van Manchester City.

Aiden McGeady heeft genoeg van Celtic en Schotland. De middenvelder annex aanvaller wil zij Ierse vleugels uitslaan. Het beoogde Walhalla: Spartak Moskou. Volgens de Daily Mail reist de flankspeler deze dagen richting Rusland om zijn opmerkelijke overgang af te ronden. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's