Transferdagboek 9/1: Elmander, Maxi en Rafinha

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Schalke 04 is de nukken en grillen van Rafinha zat en doet de Braziliaan in de uitverkoop, zo weet Bild. Voor veertien miljoen euro mag de 24-jarige rechtsback vertrekken. De naam Rafinha is al opgedoken in Italiaanse en Spaanse media, die de Braziliaan linken aan respectievelijk Juventus en Real Madrid. Ook VfL Wolfsburg zou de verdediger graag willen overnemen.

Transferdagboek 9/1: Elmander, Maxi en Rafinha

Van Juventus is overigens meer actie te verwachten. Il Corriere Dello Sport meldt dat Tiberio Guarente (Atalanta), Alberto Zapater (Genoa) en Gaetano D'Agostino (Udinese) op het verlanglijstje staan. Tuttosport denkt te weten dat Juve in de zoektocht naar aanvallende versterking Edinson Cavani (Palermo) en André-Pierre Gignac (Toulouse) nadrukkelijk in de gaten houdt.

Na de verkoop van Andrea Dossena (Napoli) en Andriy Voronin (Dinamo Moskou) staat Liverpool op het punt een speler aan te trekken. Manager Rafael Benítez claimt dat Argentijns international Maxi Rodríguez de gelederen van The Reds komt versterken. 'Wij hebben onze interesse kenbaar gemaakt, het is nu een zaak tussen Maxi en Atlético Madrid.' Volgens The Times heeft Liverpool ook interesse in verdediger Matthew Upson van West Ham United.

Bolton Wanderers wil het transferbudget van de nieuwe manager Owen Coyle verhogen door Johan Elmander te verkopen. Engelse media melden dat Olympique Marseille de Zweedse aanvaller terug naar Frankrijk wil halen. De voormalige speler van Feyenoord en NAC Breda kende in dat land eerder een sterke periode bij Toulouse.

De jonge verdediger Dejan Lovren, eerder dit seizoen nog met Dinamo Zagreb actief tegen Ajax, staat in de belangstelling van Europese topclubs. Zdravko Mamic, vice-voorzitter van Dinamo, claimt dat zijn club een aanbod van Olympique Lyon heeft afgewezen. Ook Chelsea zou interesse hebben in Lovren. De club uit Zagreb wil geen van zijn talenten verkopen. Ook niet Mario Mandzukic, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Werder Bremen.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's