Transferdagboek 8/1: Ansaldi, Gago en Zárate

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Met het oog op het naderende WK is het voor veel spelers belangrijk om in beeld te blijven bij hun bondscoach. Dat geldt bijvoorbeeld voor Fernando Gago, die zelden speeltijd krijgt bij Real Madrid. De middenvelder overweegt volgens Marca dan ook zich een half jaar te laten verhuren aan Boca Juniors, zodat hij Diego Maradona kan overtuigen van zijn kwaliteiten.

Transferdagboek 8/1: Ansaldi, Gago en Zárate

Birmingham City wil deze transferperiode graag een spits aan zijn selectie toe voegen. Ruud van Nistelrooy en Ryan Babel werden al in verband gebracht met een transfer naar de club van manager Alex McLeish, die een voorkeur lijkt te hebben voor Kenwyne Jones. De spits van Sunderland zou volgens The Northern Echo opgevolgd moeten worden door Kevin Kuranyi (Schalke 04).

Roberto Mancini is niet tevreden over de linksbacks van Manchester City. Reden om te trachten Cristian Ansaldi van Rubin Kazan over te nemen. De 23-jarige verdediger debuteerde dit jaar onder Maradona als international van Argentinië en staat volgens Argentijnse media ook in de belangstelling van Real Madrid. The Times meldt echter dat Man City al een akkoord heeft bereikt met Rubin Kazan.

Het lijstje potentiële nieuwe spitsen voor Arsenal wordt steeds langer. Door de enkelblessure van Robin van Persie zou manager Arsène Wenger zich graag willen versterken en Mauro Zárate (Lazio, foto) zou het nieuwe doelwit zijn. De aanvaller maakt net als zijn club een teleurstellend seizoen door, maar Wenger is gecharmeerd van de Argentijn. Zaakwaarnemer Jose Alberti weet Ansa zelfs te melden dat Arsenal liefst veertig miljoen euro wil bieden.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's