Transferdagboek 6 juli: Puyol, Cruz en Huntelaar

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Mocht Manchester City er niet in slagen John Terry voor circa 40 tot 50 miljoen euro los te weken bij Chelsea, dan wendt de club zich tot Barcelona voor Carles Puyol (foto). De 31-jarige Spaanse centrale verdediger moet de rots in de defensie van The Citizens worden als Terry echt onhaalbaar blijkt.

Transferdagboek 6 juli: Puyol, Cruz en Huntelaar

Barcelona kan meer bezoek uit Manchester verwachten. Kampioen United zoekt een vervanger voor de geblesseerde Owen Hargreaves en denkt daarbij aan Yaya Touré. Voorwaarde voor het slagen van deze transfer is dat Barça succesvol is in de jacht op Javier Mascherano. Als de Argentijn komt, mag de Ivoriaan gaan, weet The Daily Mail.

Meer Man Utd. Volgens Jean-Louis Triaud, voorzitter van Girondins Bordeaux, willen The Mancunians Gabriel Obertan inlijven. De twintigjarige vleugelspeler kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor Lorient, waarvoor hij één doelpunt maakte in vijftien optredens. 'De kans is erg groot dat de deal doorgaat. We zullen zeer verheugd zijn als Gabriel voor zo'n prestigieuze club speelt', aldus Triaud.

Weer een nieuwe naam bij AS Roma. Na Andriy Shevchenko en Klaas-Jan Huntelaar is nu ook Julio Ricardo Cruz in beeld bij de Giallorossi. De 33-jarige Argentijnse aanvaller is transfervrij en zou ook in de belangstelling staan van Napoli, Fiorentina en Atlético Madrid. 'Cruz is een goede speler, zoals alle anderen wiens naam wordt gelinkt aan ons', reageerde coach Luciano Spalletti via
Sky Italia. Volgens de trainer moet Roma eerst verkopen voordat het kan kopen.

Over kopen en verkopen gesproken. In december 2008 incasseerde Ajax 27 miljoen euro voor Klaas-Jan Huntelaar.
Real Madrid bestempelde hem als langetermijnproject, maar een half jaar later wil de Spaanse club de Nederlander al verkopen.
AC Milan is geïnteresseerd en wil de spits koppelen aan Luis Fabiano. Vice-voorzitter Adriano Galliani was afgelopen weekeinde in Mallorca om met Florentino Pérez te onderhandelen, maar tot een vergelijk kwamen beiden nog niet. Italiaanse en Spaanse media speculeren over de hoogte van de transfervergoeding.
Sky Italia zit het laagst: Milan wil alleen huren, terwijl Real 15 miljoen euro vraagt. La Gazzetta dello Sport zit het hoogst en meent dat de Rossoneri tot 18 miljoen willen neerleggen, terwijl Real 25 miljoen eist máár bereid is te zakken tot minstens 20 miljoen.

Bekijk hier al onze video's