Transferdagboek 31/08: Robinho, Da Costa en Van Stee

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Barcelona-trainer Josep Guardiola haastte zich om de geruchten over een transfer van Robinho de kop in te drukken. De Braziliaanse aanvaller van Manchester City komt zeker niet naar Camp Nou. Toch wil de Barcelona-coach nog een speler halen, al zal het geen aansprekende naam worden. 'De transfersommen zijn exorbitant en ik heb dan liever een belofte', aldus Guardiola.

Transferdagboek 31/08: Robinho, Da Costa en Van Stee

Met de uitgaande transfers is Barcelona evenmin klaar. Eidur Gudjohnsen heette een nieuwe aanwinst te zijn naar West Ham United, maar de IJslandse spits komt bij het sluiten van de markt terecht in Monaco, zo weet Marca. Bovendien keert Henrique nog niet terug in Camp Nou. De Braziliaan is na zijn tijdelijke verblijf bij Bayer Leverkusen op weg naar Racing Santander.

De toch al rijke carrière van Manuel Da Costa krijgt een nieuwe impuls. De 23-jarige Portugees is volgens Sky Sports toe aan zijn vijfde club. De voormalig verdediger van PSV gaat Fiorentina op huurbasis verruilen voor West Ham United.

In de schaduw van al het transfergeweld zou je bijna vergeten dat ook trainers nog om werk verlegen zitten. Henk van Stee is een van de werkzoekenden en heeft volgens The Age in Australië een nieuwe baan gevonden. Melbourne Heart, dat in 2010 gaat debuteren in de A-League, gaat hem een contract voor twee jaar aanbieden. 'We denken met het vastleggen van een internationaal gelouterde buitenlandse coach voor ons de beste optie is', aldus een bron bij Melbourne Heart.

Bekijk hier al onze video's