Transferdagboek 30/8: Toivonen, Traoré en Rodwell

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 30/8: Toivonen, Traoré en Rodwell

De ontketende Ola Toivonen vertolkt vandaag de hoofdrol in het transferdagboek. De Zweed weet zich volgens Sky Sports in de belangstelling van Real Madrid. De Spaanse topclub zou Toivonen maar al te graag aan de reeds uitpuilende selectie toevoegen.

Volgens het Engelse medium zag Madrid eerder deze maand al een bod op de speler afgewezen door PSV. Inmiddels heeft de club van trainer José Mourinho in Brabant geïnformeerd naar de vraagprijs. De Koninklijke verkeert in goed gezelschap: Liverpool en Manchester United maakten al in een eerder stadium de interesse kenbaar.

Toivonen liet afgelopen zondag overigens verstek gaan bij PSV, dat gelijkspeelde tegen ADO Den Haag. De Zweed zou geveld zijn door een griepje, maar zijn ontbreken voedt natuurlijk de geruchten...

Manchester United heeft overigens meerdere ijzers in het vuur. Alex Ferguson heeft zijn interesse kenbaar gemaakt in Jack Rodwell, de talentvolle tiener van Everton. In Engeland wordt de middenvelder gezien als een kopie van de jonge Rio Ferdinand.

Ferguson is bereid tien miljoen Engelse ponden neer te leggen voor Rodwell en dan krijgen The Toffees Michael Carrick er gratis bij. De negentienjarige Rodwell speelt al sinds zijn zevende bij Everton en was op zijn zestiende de jongste speler van de club in Europees verband.

Tot slot nieuws omtrent Armand Traoré. De speler van Arsenal weet zich in de belangstelling van het Italiaanse Juventus. De kwakkelende club is op zoek naar een linksback en wil de speler graag voor een seizoen huren.

Arsenal-manager Arsène Wenger zou Traoré het liefst verkopen, aangezien de speler geen toekomt heeft in Londen. Traoré is achter Gaël Clichy en Kieran Gibbs de derde keus voor de positie als linkervleugelverdediger. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's