Transferdagboek 30/07: Johnson, Raúl en Midtgarden

Terwijl de laatste hoop op Radosav Petrovic vervloog - de Servische middenvelder kwam rond met Blackburn Rovers - verwacht Vitesse het aantal Noren in zijn selectie te kunnen verdubbelen. Marcus Pedersen kan zich verheugen op de komst van Erik Midtgarden. Althans, dat bericht sijpelde door vanuit Scandinavië. Midtgarden is een 23-jarige aanvaller van Odd Grenland.

Transferdagboek 30/07: Johnson, Raúl en Midtgarden

Over offensieve versterkingen gesproken, Liverpool-manager Kenny Dalglish ziet bij Manchester City een potentiële aanwinst lopen. Adam Johnson kan goed aan de rechterkant uit de voeten, de rol die nu door gelegenheidsrechtsbuiten Dirk Kuijt wordt ingevuld. De 24-jarige aanvaller wil weg bij The Citizens uit onvrede over zijn gebrek aan speeltijd.

Manchester City moet sowieso spelers kwijtraken, omdat het nu meer spelers onder contract heeft dan mogen worden gebruikt in de Premier League. Carlos Tévez, die zelf graag weg wil, is een van de kandidaten om te vertrekken. Mogelijk biedt Corinthians toch nog uitkomst, al zal de Argentijn dan wel nog een half jaar geduld moeten hebben.

De Braziliaanse club kwam er bij het sluiten van de Braziliaanse transfermarkt niet uit met City, maar wil in januari een nieuwe poging wagen, zo vertelde marketing-directeur Luis Paulo Rosenberg. Alleen is de vraag of dat niet te laat is, met Internazionale en Boca Juniors als potentiële bestemmingen voor Tévez.

Raúl staat minder in de schijnwerpers in de carrousel, maar de 34-jarige spits van Schalke 04 wordt nu toch in verband gebracht met een transfer. De oud-international liet zich donderdag zien in het trainingskamp van Málaga, dat zijn tenten opsloeg in Mierlo, niet ver van Gelsenkirchen. Hij sprak met oude bekenden als Manuel Pellegrini en Ruud van Nistelrooy. En daarbij zou ook een hereniging ter sprake zijn gekomen.

Bekijk hier al onze video's