Transferdagboek 30/01: Agüero, Kuzmanovic en Zárate

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/01: Agüero, Kuzmanovic en Zárate

Lazio-spits Mauro Zárate staat aan de vooravond van een vertrek naar Dinamo Kiev. De Oekraïnse club heeft naar verluidt zo’n acht miljoen euro over voor de aanvaller, die in Rome geen perspectief meer heeft.

Dit seizoen kwam hij pas tot één competitiewedstrijd. Naar eigen zeggen is Zárate gefascineerd door het project in Kiev en is de transfer dus ook niet op huurbasis, zoals vorig jaar voor Internazionale.

Over Internazionale gesproken, de Nerazzurri denken zich te kunnen versterken met Zdravko Kuzmanovic. De middenvelder staat onder contract bij VfB Stuttgart, maar heeft een verleden bij Fiorentina. Kuzmanovic (25) heeft een prijskaartje van twee miljoen euro om zijn nek hangen en schijnt de clubs voor het uitkiezen te hebben. Naast Inter azen ook Liverpool en Valencia op zijn verdiensten.

Paniek in Manchester. Na het vertrek van Mario Balotelli van Manchester City naar AC Milan, lijken The Citizens opnieuw een spits kwijt te raken. Real Madrid heeft geïnformeerd naar Sergio Agüero.

Het zou een gevoelige overstap zijn van de aanvaller, die al bij rivaal Atlético Madrid actief was. Het zou echter gaan om een transfer in de zomer, dus heeft manager Roberto Mancini nog even de tijd om naar een vervanger te zoeken. Lees verder in het dagboek wie City op het oog heeft.

Een aanbod van Chelsea, het zal door een voetballer niet gauw worden afgewezen. Dat ligt anders voor Birmingham City-keeper Jack Butland. Het bod van ruim vier miljoen euro was door Birmingham al geaccepteerd, maar de doelman sloeg de mogelijkheid om tot een persoonlijk akkoord te komen af.

De negentienjarige Butland heeft aangegeven regelmatig te willen spelen, iets wat er op Stamford Bridge niet in zit. Daar is Petr Cech nog altijd de onbetwiste nummer een. Zorgen hoeft hij zich niet te maken, aangezien ook Liverpool, Fulham, Newcastle en Manchester City interesse hebben getoond.

Desondanks meldt Butland zich voorlopig op de training met medespelers Christopher Burke en Curtis Davies, in plaats van Fernando Torres, Frank Lampard en Juan Mata.

Queens Park Rangers behaalde dinsdagavond verrassend een punt in de wedstrijd tegen Manchester City (0-0). Daardoor is de ploeg in de Premier League dit jaar nog ongeslagen. Het enige minpunt dat QPR in 2013 heeft ervaren was de FA Cup-nederlaag tegen Milton Keynes Dons (2-4).

Manager Harry Redknapp (foto) heeft van de zwalkende ploeg en tot voor kort degradatiekandidaat nummer één weer een solide formatie gesmeed. Toch is hij nog steeds niet tevreden, aangezien hij twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt opnieuw heeft aangestuurd op versterkingen. 'Tegen City had ik twee keepers op de bank zitten, omdat er geen spelers meer waren', constateerde Redknapp (foto boven) na het gelijkspel. 'Daarnaast zijn er twee jongens die weg willen, dus hebben we slechts zeventien spelers voor een selectie waar je 25 man kwijt kunt.'

Voor versterkingen kijkt Redknapp naar spelers met wie hij eerder al mee samenwerkte. Niko Kranjcar wordt gezien als kandidaat om het middenveld te komen versterken. De Kroaat, nu in dienst van Dinamo Kiev, heeft een verleden met Redknapp, aangezien de twee samenwerkten bij Tottenham Hotspur. Ook Spurs-middenvelder Scott Parker ziet Redknapp graag op Loftus Road neerstrijken.

City kwam zogezegd dus niet tot scoren tegen QPR, waardoor manager Roberto Mancini zijn offensieve linie wil versterken. Het vertrek van Mario Balotelli lijkt niet eens een grote aderlating, aangezien de Italiaan een beroep kan doen op Edin Dzeko, Carlos Tévez en Sergio Agüero. Mocht de nood nou écht hoog zijn, dan kan zelfs John Guidetti in het veld worden gebracht.

Desondanks wil Mancini Barcelona-aanvaller David Villa contracteren. Dat de Catalanen al hebben aangegeven dat Villa niet te koop is neemt de trainer daarbij voor lief. Evenals zijn collega-trainer Arsène Wenger trouwens, die Villa graag bij Arsenal zou verwelkomen.

NewcastleNewcastle United gaat flink tekeer in de huidige transferperiode. Met name op de Franse markt zijn The Magpies zeer actief. Door onder meer Mapou Yanga-Mbiwa, Mathieu Debuchy, Yohan Cabaye, Hatem Ben-Arfa, Romain Amalfitano, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan en Massadio Haidara kan manager Alan Pardew al bijna een compleet Frans elftal opstellen.

Door variatie te brengen in de aankopen is de ploeg nu geïnteresseerd in Siem de Jong. De Ajacied, bezig aan zijn zesde seizoen in Amsterdam, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een van de steunpilaren in het elftal van trainer Frank de Boer. In een eerder stadium gaf de multifunctionele speler aan graag naar de Bundesliga te willen, maar naar verluidt wordt er in Newcastle upon Tyne al veel gesproken over de komst van Siem le Jeune. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's