Transferdagboek 29/08: Kaká, Pukki en Advocaat

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/08: Kaká, Pukki en Advocaat

Kaká heeft de clubleiding van Real Madrid laten weten dat hij vóór aankomende maandag verkocht wil worden. Ondanks het feit dat hij vanavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Deportivo La Coruña (4-0) twee keer trefzeker was voor De Koninklijke, hoopt hij te kunnen vertrekken.

'Ik wil weg. Dat is het beste voor mij en voor de club. Ik probeer het allemaal voor maandag op te kunnen lossen.' In 2009 kwam de Braziliaan over van AC Milan voor een bedrag van zestig miljoen euro.

Een geslaagde transfer werd het nooit helemaal. De middenvelder kampte met blessures en ontpopte zich nimmer tot een vaste basisspeler. Opmerkelijk, aangezien hij in zijn tijd bij AC Milan als een van de beste voetballers ter wereld gold. En naar die tijd wil Kaká terug.

De Rossoneri hebben al vaker gezegd dat ze Kaká met open armen zouden ontvangen, maar de middenvelder zegt nu zelf ook terug te willen keren naar San Siro. Een overgang naar Brazilië of de MLS (Verenigde Staten) zijn ook veelgehoorde opties voor de middenvelder.

Barcelona-verdediger Gérard Piqué en Klaas-Jan Huntelaar zeiden voorafgaand aan de Champions League-loting nog te hopen op Celtic als tegenstander. Niet omdat Celtic qua voetballende kwaliteiten een tegenstander is die niet bepaald van het kaliber Real Madrid of Manchester United is, wél door de weergaloze sfeer die steevast op Celtic Park hangt. Huntelaar komt niet tegenover Celtic te staan, aangezien The Bhoys in de poule terecht zijn gekomen met Ajax, AC Milan en Barcelona (Piqué dus wel).

Het ziet ernaar uit dat een teamgenoot van Der Hunter de sfeer op Celtic Park wél gaat proeven. Een heel seizoen lang. De Finse spits Teemu Pukki maakt namelijk hoogstwaarschijnlijk de overstap van Gelsenkirchen naar Glasgow. De 23-jarige aanvaller moet nog persoonlijk rondkomen met Celtic, maar de clubs hebben al een akkoord bereikt. Naar verwachting kan Pukki dus binnenkort genieten van de ambiance waar elke voetballiefhebber van smult.

Drie maanden na zijn vertrek bij PSV staat Dick Advocaat mogelijk voor zijn zoveelste klus als trainer. De ervaren oefenmeester uit Den Haag kan volgens diverse media zelfs kiezen. Zowel Dinamo Moskou als Terek Grozny hoopt de oud-bondscoach van Oranje aan te trekken als de nieuwe eindverantwoordelijke.

De Russische competitie is voor De Kleine Generaal allerminst onbekend. In het verleden boekte Advocaat grootse successen bij Zenit Sint-Petersburg, waarmee hij de Russische Super Cup, de UEFA Cup, de Europese Supercup en de titel won. Daarnaast ging Advocaat in 2010 aan de slag als bondscoach van Rusland, waarmee hij zich plaatste voor het EK in 2012.

Volgens enkele Italiaanse en Turkse media heeft Lazio Burak Yilmaz binnen. De aanvaller, die zich ondanks de komst van Wesley Sneijder en Didier Drogba ontpopte tot een van de smaakmakers van Galatasaray, moet de Romeinen van doelpunten voorzien. Lazio heeft naar verluidt 12 miljoen euro betaald voor 28-jarige spits. Dat bedrag kan zelfs oplopen tot achttien miljoen euro.

Cimbom
wil met het geld voor Burak een vleugelspeler van wereldklasse halen. Daarbij duiken de namen op van Nani, voor wie Juventus ook interesse heeft, en Angel di María, die ondanks de naderende komst van Gareth Bale zegt bij Real Madrid te willen blijven.

Galatasaray-aanvaller Burak Yilmaz links op de foto met Wesley Sneijder en Didier Drogba.
Galatasaray-aanvaller Burak Yilmaz links op de foto met Wesley Sneijder en Didier Drogba.

Een bericht uit Bild deed onze oren spitsen. Volgens de Duitse boulevardkrant zouden Ronaldinho en Fabio Quagliarella zijn aangeboden bij Schalke 04. De eerste gedachte is dat de club van Klaas-Jan Huntelaar het geld niet heeft om dergelijke duurbetaalde vedetten te contracteren, maar een eventueel vertrek van Julian Draxler zou daar ernstig verandering in brengen.

Arsenal, Chelsea en Manchester City volgen het negentienjarige talent nadrukkelijk en de zesvoudige Duitse international heeft een gelimiteerde afkoopsom van 45,5 miljoen euro in zijn nog vijf jaar doorlopende verbintenis staan. En met dat geld zijn Quagliarella en Ronaldinho natuurlijk wel degelijk te betalen.

Voor Quagliarella en Ronaldinho lijkt Schalke echter niet de meest logische bestemming. De Italiaanse spits van Juventus wees al meerdere Premier League-clubs af, terwijl Dinho, actief in eigen land voor Atlético Minero, deze zomer vooral flirtte met interesse van het Turkse Besiktas.

Een transferdagboek is natuurlijk niet compleet zonder roddels uit Engeland. Zo meldt The Daily Telegraph dat Manchester United met een bod van ruim veertig miljoen euro probeert Everton van te gedachten te doen veranderen aangaande de toekomst van Leighton Baines en Marouane Fellaini. The Toffees waren tot dusver vasthoudend: Baines en Fellaini mochten David Moyes niet achterna reizen naar Old Trafford. We zijn benieuwd of dit bod daar wat aan veranderd.

Net als United moet ook Arsenal de eerste miljoenenaankoop van deze zomer nog presenteren. Nu Karim Benzema en Angel di María bij Real Madrid lijken te blijven, zou Arsène Wenger zich maar weer eens tot zijn geliefde vaderland richten. The Daily Mail stelt dat de Franse manager Josuha Guilavogui wil losweken bij Saint-Etienne, nu het ernaar uitziet dat collega-middenvelder en landgenoot Yohan Cabaye  aan zijn contract wordt gehouden bij Newcastle United.

Of het nu Cabaye wordt of Guilavogui, het aantal Fransen zou daarmee weer aanzienlijk stijgen. Na Yaya Sanogo en Mathieu Flamini, die beiden transfervrij waren, zou dat alweer de derde Franse aankoop zijn van deze zomer voor The Gunners. En dat terwijl er met Laurent Koscielny, Bacary Sagna, Abou Diaby en Olivier Giroud al een kwartet internationals van Les Bleus onder contract staan in het Emirates Stadium.

Bekijk hier al onze video's