Transferdagboek 29/07: Heitinga, Sneijder en Balzaretti

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/07: Heitinga, Sneijder en Balzaretti

In Italië zijn nog diverse grootmachten naarstig op zoek naar versterkingen. Zo ook Internazionale. Twee namen die opduiken als mogelijke versterkingen voor de Nerazzurri zijn die van André Ayew (Olympique Marseille) en opvallend genoeg Oranje-international John Heitinga. Laatstgenoemde zou volgens Tuttosport en The Daily Mail nadrukkelijk zijn aangeraden door niemand minder dan Wesley Sneijder.

Ayew is volgens Franse en Italiaanse bronnen een van de andere spelers op de wensenlijst. Inter moet om zijn handtekening te bemachtigen wel afrekenen met concurrentie van Arsenal, Manchester United en Barcelona.

We blijven nog even bij de Nederlands/Italiaanse link. Want volgens Sky Sports Italia wordt er momenteel onderhandeld tussen de clubleiding van Inter en de zaakwaarnemer van doelman Julio César. Inzet van de gesprekken is het bereiken van een overeenkomst over de ontbinding van zijn contract. De Braziliaanse sluitpost zou daarna transfervrij willen overstappen naar AS Roma om concurrent van Maarten Stekelenburg te worden.

Federico Balzaretti heeft ook een voorkeur voor AS Roma, vertelt Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini op de Italiaanse radio. 'Maar dan moeten ze wel hun bod verhogen tot het bedrag dat Napoli ook al op tafel heeft gelegd: vijf miljoen euro.' Ook Juventus zit naar verluidt nog op het vinkentouw.

Tot slot een Italiaan in Engelse dienst. Waar Roberto Mancini bij Manchester City waarschijnlijk over de meest uitgebreide en duurste selectie ter wereld beschikt, is hij nog niet tevreden. 'Er moeten nog wel drie, vier, vijf spelers bij. Geen tien, want we hebben al een hele brede selectie', toont de Italiaan toch nog over een beetje realiteitszin te beschikken.

'Die versterkingen zijn nodig om het succes van vorig seizoen te evenaren; dat is altijd moeilijker', vervolgt hij in gesprek met Sky Sports. 'Bij die aankopen mogen met het oog op de toekomst ook best talenten zitten. Binnen twee weken verwacht ik meer duidelijkheid', wakkert Mancini de berichtgeving over de mogelijke komst van Robin van Persie nog maar eens aan. Barcelona is nog altijd op zoek naar een multifunctionele middenvelder, maar is niet bereid de door Athletic de Bilbao verlangde veertig miljoen euro op tafel te leggen voor Javi Martínez. De Baskische club heeft dat bedrag als clausule in het contract van de Spaanse international laten opnemen, maar Barça heeft maling aan de eisen van Bilbao.

Volgens Sport wenst de Catalaanse topclub niet verder te gaan dan 26 miljoen, waardoor de onderhandelingen nu in een impasse verkeren. De zoektocht naar een extra speler voor de dun bezette middenlinie blijft echter voortduren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ondertussen probeerde Barça's aartsrivaal Real Madrid de jacht op Luka Modric een nieuwe impuls gegeven. De Kroaat heeft zich al onmogelijk gemaakt bij zijn huidige club Tottenham Hotspur door een transfer te eisen en niet mee te willen trainen met de selectie van manager André Villas-Boas, maar de Londense clubleiding is niet te vermurwen.

Daarom heeft Real-trainer José Mourinho nu gebeld met Spurs-voorzitter Daniel Levy, die hij nog persoonlijk kent uit zijn periode bij Chelsea, om de verhuizing van Modric naar Madrid een duwtje in de goeie richting te geven. Dat weet The Daily Mirror althans. De eisen van Tottenham zijn Real vooralsnog te gortig: 45 miljoen tegenover het bod van 35 van De Koninklijke. Volgens The Sun, net als The Daily Mirror niet vies van een sappige roddel, is er al wel een akkoord: veertig miljoen euro.

Een andere vaste klant in de dagelijkse berichtencarrousel is Edinson Cavani. Donderdag werd de Uruguayaan nog in verband gebracht met een transfer naar Engeland, omdat zijn vrouw in Cavani's huidige standplaats Napels was beroofd van haar peperdure horloge. Cavani zelf verwijst die geruchten nu naar het rijk der fabelen.

'Hebben de grote Premier League-clubs interesse in mij? Ik heb maar één antwoord: Forza Napoli!', laat de Uruguayaan geen twijfel bestaan over zijn aanblijven. 'De mannen die mijn vrouw aanvielen waren geen Napoli-fans, in ieder geval niet het soort dat ik heb leren kennen en waarderen in de afgelopen jaren. Ik zal echt niet verhuizen door dit incident.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's