Transferdagboek 29/06: Drogba, Essien en Lloris

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 29/06: Drogba, Essien en Lloris

Arsenal is er veel aan gelegen om komend seizoen weer mee te doen om de landtitel en denkt daarbij aan een nieuwe doelman. Arsène Wenger is niet tevreden over Manuel Almunia, Lukasz Fabianski en Wojciech Szczęsny, waardoor de Arsenal-manager een zoektocht is begonnen naar een vervanger.

Hugo Lloris geldt als de voornaamste kandidaat om komend seizoen het doel van The Gunners te verdedigen, maar Arsenal is geschrokken van de vraagprijs van Olympique Lyon. Dat verlangt twintig miljoen euro, waardoor Wenger overweegt om voor Emiliano Viviano (Internazionale) te gaan.

Ook Manchester United is nog niet klaar voor het nieuwe seizoen, dat terwijl manager Sir Alex Ferguson al twee grote transfers afrondde: Phil Jones kwam over van Blackburn Rovers en bij Aston Villa werd Ashley Young opgehaald. Maar na het vertrek van Owen Hargreaves en het pensioen van Paul Scholes wil Ferguson er in elk geval nog één centrale middenvelder bij hebben. Lassana Diarra wordt genoemd, maar Man Utd is niet de enige geïnteresseerde club. Ook Galatasaray en Juventus hebben zich gemeld voor de speler van Real Madrid.

Barcelona hoopt nog altijd Cesc Fabregas los te weken bij Arsenal, maar ook twee andere spelers uit de Premier League mogen zich verheugen in de belangstelling van Barca. Fabregas' ploeggenoot Samir Nasri heeft in Londen nog een contract voor een jaar, waardoor Arsenal geneigd is de Fransman te verkopen.

Ook Nani van Manchester United is in beeld om de ploeg van trainer Pep Guardiola te versterken. Dat lijkt er op te wijzen dat de Catalanen de hoop op Alexis Sánchez hebben opgegeven. De vraagprijs van Udinese is naar verluidt te gortig voor Barcelona.

Tot slot Chelsea, dat volgens Engelse media dicht bij het aantrekken van Neymar (Santos) is, hoewel hij ook voortdurend wordt gelinkt aan Real Madrid. Een en ander betekent niet dat de club uit Londen afscheid wil nemen van Didier Drogba.

De 33-jarige spits heeft zijn medio 2012 aflopende contract nog altijd niet verlengd en kan zijn loopbaan vervolgen bij Galatasaray, Málaga en Olympique Marseille. Maar de nieuwe manager André Villas-Boas wil Drogba voor Chelsea behouden. Ook Mickaël Essien mag van de 33-jarige Portugees niet vertrekken uit Londen. AC Milan en Real Madrid kregen beide nul op rekest aangaande een eventuele overname van de Ghanees. (Arjan van den IJssel)

Bekijk hier al onze video's