Transferdagboek 29/01: Farfán, Gudjohnsen en Carroll

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 29/01: Farfán, Gudjohnsen en Carroll

Jefferson Farfán koerste al enige tijd af op een vertrek bij Schalke 04. De Peruviaanse international deed geen poging dit te verbloemen. Na zich doodleuk weer in Gelschenkirchen te hebben gemeld liet hij en passant weten te willen vertrekken. Trainer Felix Magath was not amused, maar lijkt toch te worden verlost van de lastpak. Voor vijftien miljoen euro verhuist Farfán naar Wolfsburg, waar de oud-PSV'er volgens Bild het lieve sommetje van drie miljoen euro netto per jaar kan opstrijken.

Een andere voormalige PSV-spits staat ook in de schijnwerpers. De IJslander Eidur Gudjohnsen heeft al te kennen gegeven graag naar Ajax te willen. In Amsterdam zou hij de vacature, vrij gekomen door het vertrek van Luis Suarez, willen invullen. Maar er is inmiddels een andere optie in Nederland. Feyenoord meldde zich bij zijn zaakwaarnemer in de hoop Gudjohnsen - die gratis weg mag bij Stoke City - als gewenste aanvallende versterking binnen te halen.

Maar dat zou niet het enige ijzer in het vuur zijn van de Rotterdammers. Lasse Nilsson, die bij Vitesse op het bankje van overbodige spelers zit, is kandidaat voor Feyenoord. De Zweed zag eerder een overgang naar IF Elfsborg afketsen.

Newcastle United heeft weinig trek Andy Carroll te laten gaan. Maar Tottenham Hotspur weigert de handdoek te werpen en biedt inmiddels 25 miljoen euro voor de spits, aangevuld met een mogelijke bonus van nog eens vijf miljoen. Zou deze geste eigenaar Mike Ashley wellicht kunnen overtuigen?Tottenham Hotspur is daarnaast ook bezig de dertigjarige middenvelder Scott Parker voor zich te winnen. Om West Ham United te laten meewerken biedt de Londense club inmiddels zo'n tien miljoen euro, plus de overbodige aanvaller Robbie Keane. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's