Transferdagboek 29 juli: Robben, Elano en Lescott

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Arjen Robben speelt komend seizoen voor AS Roma, zo valt te lezen in Corriere dello Sport. De aanvaller zal aan de zijde van Francesco Totti op huurbasis gaan uitkomen voor de club. Struikelblok volgens de Italiaanse krant zou wel eens het salaris van vijf miljoen euro kunnen zijn dat de international opstrijkt. Een ander gevaar schuilt in het gegeven dat AS Roma komend seizoen geen Champions League speelt. Het podium waarop Robben zichzelf wil terugzien.

Transferdagboek 29 juli: Robben, Elano en Lescott

AC Milan en Internazionale zijn in duel om Elano van Manchester City over te nemen, meldt The Sun. Door de nieuwe aankopen van de Citizens dreigt de Braziliaanse middenvelder weinig kans te maken op speeltijd in Manchester. Voor een kleine tien miljoen euro mogen de Milanese clubs uitmaken of hij komend seizoen in het zwart/rood of het blauw/zwart speelt.

Met Arsenal-speler Kolo Touré bijna binnen is Joleon Lescott de laatste speler die Manchester City gaat aantrekken deze zomer, weet The Dailly Mirror. Al is er nog immer een verschil tussen prijs en aanbod met Lescotts club Everton (Manchester wil 17,4 betalen, The Toffees willen ruim 23 miljoen ontvangen). Maar nu heeft de verdediger gezegd desnoods zelf het verschil te willen betalen. Hij heeft bij Everton-manager David Moyes aangegeven sowieso niet meer voor de club te willen spelen.

Bekijk hier al onze video's