Transferdagboek 28/1: Rocchi, Jonathan en Gudjohnsen

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. In Italië heerst relatieve rust op de transfermarkt, maar er zou de komende dagen nog wel een soort domino-effect kunnen ontstaan. Internazionale heeft nog altijd zijn zinnen gezet op Christian Ledesma van Lazio. De Argentijnse middenvelder dreigt in navolging van Goran Pandev zijn contract met de Romeinse club te willen ontbinden vanwege een conflict met de clubleiding. De kans bestaat dat Lazio eieren voor zijn geld kiest en toch bereid is Ledesma te verkopen.

Transferdagboek 28/1: Rocchi, Jonathan en Gudjohnsen

In dat geval meldt Lazio zich zelf ook op de transfermarkt. Beoogde aanwinst is Gaetano D’Agostino, die afgelopen zomer nog werd begeerd door Real Madrid. De middenvelder staat op dit moment onder contract bij Udinese, dat in ruil voor een vertrek van D’Agostino gebruik kan gaan maken van Tomasso Rocchi, die bij Lazio nauwelijks nog aan spelen toekomt.

Eidur Gudjohnsen (foto) gaat AS Monaco na een half jaar alweer verlaten. De IJslandse aanvaller kon kiezen tussen aanbiedingen van Tottenham Hotspur en West Ham United. De voormalige speler van onder meer PSV, Chelsea en Barcelona heeft gekozen voor The Spurs. ‘We hebben Eidur precies dezelfde aanbieding gedaan als West Ham. De keuze was dus aan hem en hij heeft voor ons gekozen’, zegt Tottenham-manager Harry Redknapp in The Sun.

The Spurs zouden nog een opmerkelijke transfer overwegen. Volgens de Spaanse krant Sport heeft de Engelse club interesse in Jonathan dos Santos. De jonge middenvelder staat momenteel onder contract bij Barcelona. Jonathan is het jongere broertje van Giovani dos Santos. Ook hij maakte eerder de overstap van Barcelona naar The Spurs. Giovani slaagde echter niet in Londen en verkaste woensdag op huurbasis naar Galatasaray, de club van zijn vroegere trainer Frank Rijkaard.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's