Transferdagboek 28/06: Coentrão, Lucas en Neymar

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 28/06: Coentrão, Lucas en Neymar

José Mourinho wil bij Real Madrid graag herenigd worden met Ashley Cole. De linksback werkte eerder al samen met de Portugees bij Chelsea en zou toe zijn aan een nieuwe uitdaging, buiten Engeland.

André Villas-Boas wil de verdediger wel laten gaan, maar alleen als Fábio Coentrão kan worden losgeweekt bij Benfica. Maar de Portugees liet eerder deze zomer weten dat er maar één club is waar hij, buiten Benfica, voor zou willen spelen: Real Madrid.

Een andere speler die in beeld is bij De Koninklijke is Neymar, maar Real Madrid is niet de enige club met interesse. Volgens zijn huidige werkgever Santos zijn er nog vier clubs bereid om 45 miljoen euro neer te tellen voor de negentienjarige aanvaller.

Daarbij gaat het om Barcelona, Chelsea, Manchester City en verrassend genoeg het Russische Anzhi Makhachkala. Mogelijk speelt Neymar dus binnenkort samen met Balázs Dzsudzsák, die onlangs werd overgenomen van PSV.

Na de komst van Jordan Henderson (Sunderland) is Kenny Dalglish nog lang niet tevreden met de selectie van Liverpool. De Schotse manager heeft zijn verlanglijstje ingeleverd en hoopt naast de middenvelders Charlie Adam (Blackpool) en Diego (VfL Wolfsburg) ook Wayne Bridge te contracteren. De verdediger zit bij Manchester City op een zijspoor, terwijl Dalglish juist niet tevreden is over de linksbacks die hij bij Liverpool tot zijn beschikking heeft.

En dan tot slot nog een opmerkelijk gerucht uit Brazilië, waar wordt gemeld dat Manchester United en Paris Saint-Germain in een hevige strijd zijn verwikkeld om de diensten van Lucas Rodrigues Moura da Silva.

De achttienjarige Lucas staat nu nog onder contract bij São Paulo en geldt als een van de grootste talenten ter wereld. De spelmaker is de jongste speler in de Copa América-selectie van Brazilië en moet liefst tachtig miljoen euro opbrengen.

Bekijk hier al onze video's