Transferdagboek 27/01: Mourinho, Suarez en Yildirim

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 27/01: Mourinho, Suarez en Yildirim

Een transferdagboek zonder de laatste ontwikkelingen rond Ajacied Luis Suarez is praktisch onmogelijk en ook nu besteden we weer aandacht aan de geruchten die verband houden met de eventuele overgang van de Uruguayaan naar Liverpool.

Frank de Boer liet woensdag weten dat geïnteresseerde clubs tot zaterdag de tijd hebben en dat heeft The Reds doen besluiten om het bod van 15 miljoen euro - dat door Ajax van tafel werd geveegd - te verhogen tot een kleine 19 miljoen euro. Nog steeds zes miljoen minder dan de Amsterdammers op hun bankrekening gestort willen zien.

Turkse media weten te vertellen dat indien Suarez daadwerkelijk vertrekt Ajax zijn pijlen niet gaat richten op Bas Dost, Dirk Kuijt of Eidur Gudjohnsen, maar dat de Amsterdammers vijf miljoen gaan neertellen voor Sercan Yildirim.

De twintigjarige centrumspits maakt nu zijn doelpunten voor Bursaspor. In eigen land wordt de tienvoudig international gezien als opvolger van de legendarische Hakan Sükür. Alleen dan technischer.

Op korte termijn zal het niet gebeuren, maar voor volgend seizoen is het zeer goed mogelijk: José Mourinho gaat Real Madrid verlaten. De oefenmeester snakt terug naar de Premier League. 'Het maakt me niet uit welke club. Manchester United, Manchester City of Chelsea. Ik wil het plezier terugvinden in mijn werk', zou The Special One hebben toevertrouwd aan The Sun.

'Mij hoor je niet zeggen dat de Premier League de meest spectaculaire competitie in de wereld is, maar wel de best georganiseerde. En daarnaast nog de fair-play en het enorme respect voor je tegenstander.'

Bayern München zag deze winter Mark van Bommel, Edson Braafheid en Martín Demichelis vertrekken. De Rekordmeister is echter ook bezig om zijn selectie te versterken. Daarbij heeft de club zijn oog laten op Juan Vargas van Fiorentina. De 27-jarige Peruviaan maakt in de Serie A indruk als opstomende linksback en Bayern wil dertien miljoen euro betalen en zou daarbij Diego Contento gratis willen afstaan aan de Italianen.

Het uitstekende seizoen dat Johan Elmander draait bij Bolton Wanderers is ook in Italië niet onopgemerkt gebleven. Fiorentina en Lazio willen de voormalige Feyenoorder graag naar de Serie A halen en hebben een kleine zes miljoen euro over voor de spits wiens contract komende zomer afloopt bij The Trotters. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's