Transferdagboek 27/01: Drogba, Touré en Granqvist

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/01: Drogba, Touré en Granqvist

Galatasaray staat op het punt om de tweede wereldster naar de club toe te halen. Waar de club uit Istanbul vorige week al met groot nieuws kwam nadat de transfer van Wesley Sneijder was afgerond, is het nu de beurt aan Didier Drogba. De grote Turkse media melden dat de Ivoriaan na afloop van de Afrika Cup niet terugkeert naar China, maar het vliegtuig naar Turkije pakt.

De vice-voorzitter van Galatasaray is in Zuid-Afrika en zou vandaag de definitieve bevestiging hebben gekregen van Drogba dat hij zijn carrière bij de Turkse formatie vervolgt. Als de berichtgeving klopt heeft Drogba zijn ja-woord gegeven aan een contract dat hem tot de zomer van 2014 aan de club bindt. Aangezien Ivoorkust actief is op de Afrika Cup heeft Galatasaray direct de gelegenheid gehad om ook met Kolo Touré een transfer te bespreken. De verdediger van Manchester City staat schijnbaar niet negatief tegenover een verhuizing naar Istanbul. Galatasaray moet er nog wel met Manchester City uit zien te komen. Ook Andreas Granqvist, die voormalig FC Groningen-verdediger in dienst van Genoa, wordt genoemd als versterking voor Galatasaray.

Vanuit Milaan kwam het bericht naar buiten dat de komst van Kaká uitgesloten werd. Vice-president Adriano Galliani van AC Milan liet weten dat een akkoord verder weg dan ooit was. Maar Real Madrid snapt helemaal niets van de reactie uit Italië. Volgens de Koninklijke zijn beide partijen nog altijd in onderhandeling.

'We onderhandelen nog steeds over de positie van Kaká met Milan en we zullen zien hoe dat afloopt. Wanneer het niet doorgaat, is hij een extra man voor onze selectie', zo liet assistent-trainer Aitor Karanka weten. AC Milan kan de geschatte transfersom van twintig miljoen euro niet betalen en denkt daarom aan een lange huurperiode van achttien maanden. De pogingen van Newcastle United om de uitdijende Franse enclave uit te breiden zijn gestrand. Saint-Etienne heeft naar eigen zeggen het bod op Gabonese aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang (foto) van de hand gewezen. 'We willen duidelijk maken dat de club, de speler en zijn zaakwaarnemer samen hebben afgesproken dat elk bod wordt afgewezen', aldus de Franse club.

Irfan Bachdim, in Nederland ooit actief voor Haarlem en FC Utrecht, heeft in het Verre Oosten inmiddels naam gemaakt. Vooral in Indonesië heeft hij over populariteit niets te klagen. Maar de 24-jarige aanvaller en international laat dat land achter zich om de uitdaging aan te gaan bij Chonburi FC, de nummer twee in Thailand. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's