Transferdagboek 26/08: El Hamdaoui, Chivu en Cabaye

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/08: El Hamdaoui, Chivu en Cabaye

Na een weinig verheffend seizoen bij Fiorentina gaat Mounir El Hamdaoui zijn kunsten vertonen in de Primera División, en de bezegeling van de overstap gaat dinsdag komen. Want het plaatselijke La Opinion de Málaga weet zeker dat de Marokkaan dan wordt gepresenteerd als de nieuwe spits. 

Bij een andere Italiaanse club staan clubs op zoek naar versterking voor een gesloten deur. Voorzitter Massimo Cellino heeft duidelijk gemaakt dat Cagliari allerminst van plan is mee te werken aan een afscheid van Davide Astori (foto) of Radja Nainggolan.

'We hebben een bod van vijftien miljoen euro op Astori geweigerd, omdat hij te belangrijk voor ons is', aldus Cellino. 'Ik wil hem houden, ook als er grote clubs aankloppen. Ik wil ook Nainggolan niet kwijt.'

Christian Chivu zet nog geen punt achter zijn loopbaan. Dat vertelt zijn belangenbehartiger Victor Becali aan calciomercato.it. 'Hij gaat door met voetballen in het shirt van Internazionale', voegt hij daaraan toe. De voorbije dagen verschenen er geruchten dat de voormalige Ajacied zou stoppen door aanhoudend blessureleed. De Roemeen staat nog onder contract tot medio 2014.

Nog een week totdat de transfermarkt sluit (2 september) en Arsenal heeft nog altijd geen enkele euro uitgegeven. Waar vrijwel alle namen van grote voetballers de revue passeerden, is er nog niet één naar het Emirates Stadium gekomen.

Juan Mata is namelijk de nieuwe naam die genoemd wordt als versterking voor Arsenal. Volgens The Mirror komt Mata niet meer voor in de plannen van José Mourinho en werd hij om die redenen al genoemd in een ruil-deal voor Wayne Rooney met Manchester United. Met de aankoop van André Schürrle, Willian en de terugkeer van de verhuurde Kevin De Bruyne, is er voor Mata weinig plaats meer op Stamford Bridge.

In 2011 was Mata al dicht bij een overgang naar Arsenal, totdat Chelsea hem op het laatste moment wegkaapte voor de neus van Arsenal-manager Arsène Wenger. Mocht Mata niet lukken voor Arsenal, dan blijft de club ook Yohan Cabaye in het vizier houden. De zaakwaarnemer van de Fransman heeft al laten weten dat de middenvelder graag naar Arsenal wil, maar om de onderhandelingen te starten moet zijn huidige club Newcastle United eerst een bod accepteren.

Cabaye (foto) heeft naar verluidt al aangegeven niet meer voor Newcastle te willen spelen en ontbrak afgelopen zondag ook tijdens de wedstrijd tegen West Ham United (0-0). Een bod van dertien miljoen euro werd door The Magpies nog afgeslagen, waardoor Wenger terug zal moeten komen met een hoger bedrag.

Zinedine Zidane wil de rol van mentor aannemen bij de komst van Gareth Bale naar Real Madrid. Het is slechts een kwestie van afwachten totdat de Welshman wordt gepresenteerd bij De Koninklijke, voor het astronomische bedrag van 99 miljoen euro.

'Ik weet hoe het is om de duurste speler ter wereld te zijn', vertelde Zidane, doelend op zijn overgang van 65 miljoen euro van Juventus naar Real Madrid. 'Hopelijk kan ik hem dus advies geven en hem hier een beetje begeleiden. Er is altijd veel aandacht als een club veel geld heeft betaald.'

'Als speler denk je daar niet eens aan, maar er wordt zo hysterisch over gedaan. Mijn deur staat bij Real Madrid altijd open voor Bale, en tijdens zijn eerste seizoen hier heeft hij dat denk ik ook nodig. Bij Real wordt hij nóg beter, de komende vier, vijf jaar wordt hij de beste speler ter wereld.'

Overigens heeft Barcelona-spelmaker Xavi, in navolging van zijn trainer Gerardo 'Tata' Martino, zijn afschuw uitgesproken over het enorme bedrag dat klaarligt voor Tottenham Hotspur. 'Martino had gelijk. Dat bedrag voor Gareth Bale is veel te hoog. Maar goed, het is wat de markt ervoor wil geven.'

Bekijk hier al onze video's