Transferdagboek 26/08: Dembélé, Owen en De Groot

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/08: Dembélé, Owen en De Groot

Moussa Dembélé weet zich in de belangstelling van Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur. 'Ik wil graag naar de top, ik denk dat elke speler dat wil', aldus de middenvelder van Fulham. Een transfer lijkt echter niet nabij. 'Fulham is een goede ploeg. Zo lang er geen bod is gegaan, gebeurt er ook niets', aldus Dembélé, die volgens verschillende Engelse media een ideale versterking zou zijn voor de middenlinie van Manchester United vanwege zijn fysieke en technische kwaliteiten.

De transfervrije Michael Owen denkt nog voor het sluiten van de markt een nieuwe club te hebben gevonden. 'Ik heb contact gehad met een paar ploegen en ik verwacht binnenkort een nieuw shirt aan te trekken.' Volgens Engelse media zijn Everton en Stoke City in de markt voor de 32-jarige spits. Een transfer naar Everton zou pikant zijn, aangezien Owen zijn loopbaan begon bij stadgenoot en aartsrivaal Liverpool.

Het nieuws dat Juventus Lúcio enkele maanden moet missen, zorgt in Italië voor het gerucht dat de Turijnse club nog op zoek gaat naar een last-minute versterking voor de achterhoede. Lazio-verdediger Modibo Diakité zou de voornaamste gegadigde te zijn om het langdurige wegvallen van de 34-jarige Braziliaan op te vangen.

Dan wat transferrumoer uit België. Donny de Groot zat woensdag op de tribune bij Sint-Truiden en dat had volgens technisch directeur Jan-Pieter Martens alles te maken met de interesse die de Belgische tweedeklasser voor de 33-jarige spits van Willem II heeft. 'Of Donny een serieuze kandidaat is? Laat ik het zo zeggen: ik nodig niet zomaar iedere speler voor wie wij interesse hebben uit voor een thuiswedstrijd.'

Gregory van der Wiel kreeg zaterdag bij Ajax de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. De transferpolitiek van Ajax speelde daarbij een rol, want de Amsterdamse club wil de rechtsback graag nog verkopen voor het sluiten van de transfermarkt.

'Wij hebben het beleid dat we spelers willen verkopen als ze nog een eenjarig contract hebben', zei trainer Frank de Boer na de 5-0 zege op NAC. 'Wij hebben ook veel in Gregory geïnvesteerd en wij zijn een club die daar dan ook wat voor terug wil zien.'

Mocht een transfer uitblijven, dan is Van der Wiel mogelijk meer bankzitter dan basiskracht. 'Dat klopt. Of dat betekent dat we hem willen verpatsen? Verkopen, noemen wij dat', aldus De Boer.

De Turkse competitie is de komende jaren het speelterrein voor Royston Drenthe. Althans, Turkse media melden dat de linkspoot voor vier jaar gaat tekenen bij Besiktas. De oud-Feyenoorder is transfervrij na het aflopen van zijn contract met Real Madrid, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Everton.

Roque Santa Cruz heeft zijn zinnen gezet op een definitieve verhuizing naar Real Betis Sevilla, waar hij afgelopen seizoen als Manchester City-huurling zijn kunsten vertoonde. De Paraguayaanse aanvaller is er veel aan gelegen, want hij heeft enkele lucratieve aanbiedingen uit China, het Midden-Oosten en Rusland laten liggen. Een flinke hap uit zijn jaarwedde is ogenschijnlijk geen probleem. Bij Betis is het salarisplafond zes ton, waar hij bij Manchester City voor bijna het tienvoudige op de begroting staat.

SC Heerenveen heeft behoefte aan ervaren krachten, maar aan dat profiel lijkt Lucas Marecek niet echt te voldoen met zijn 22 jaar en 28 competitieduels voor Anderlecht in drie jaar tijd. Desondanks is de Tsjechische middenvelder volgens Het Laatste Nieuws dicht bij een overgang naar Friesland. Het zou gaan om een huur voor een jaar met een optie tot koop. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's