Transferdagboek 26/07: Afellay, Gullit en Stoichkov

Barcelona probeert nog steeds meer financiële ruimte te creëren om de komst van Cesc Fabregas mogelijk te maken. De transfer van Alexis Sánchez was immers al een flinke aanslag op het transferbudget. Kortom, andere clubs denken zaken te kunnen doen in de Catalaanse hoofdstad.

Transferdagboek 26/07: Afellay, Gullit en Stoichkov

Zo heeft Tottenham Hotspur een oogje laten vallen op Ibrahim Afellay, ogenschijnlijk een koopje in de Catalaanse etalage. De Oranje-international, die pas een half jaar in Barcelona vertoeft, zou voor vijf miljoen euro in Camp Nou op te halen zijn.

De Londense club kijkt meer naar Spanje in de zoektocht naar versterking. Sevilla-spits Álvaro Negredo (25) is een tikkeltje duurder met een afkoopsom van twintig miljoen euro. Maar als het Peter Crouch voor tien miljoen kan slijten aan Newcastle United, dan is dat geen probleem.

Het succes van Uruguay vertaalt zich mogelijk ook in transfers van de Copa América-winnaar. Juventus is er inmiddels van overtuigd dat Diego Lugano een goede versterking is voor de Turijnse defensie. De 31-jarige aanvoerder speelde afgelopen jaar voor Fenerbahçe.

Het is een chaos bij Xamax Neuchâtel. De Tsjetsjeense eigenaar Bulat Chagaev ontdeed zich binnen enkele dagen van zowel het bestuur als van de complete technische staf. Ook sommige spelers kregen hun ontslag aangezegd. Hadden ze maar niet moeten verliezen van FC Basel. Ruud Gullit heet de voornaamste kandidaat te zijn om de Zwitserse club wel aan successen te helpen. De oud-international heeft in elk geval ervaring met de gebruiken en gewoontes van Tsjetsjeense voorzitters.

En als we het toch hebben over grootheden uit het verleden die geen al te gelukkige trainerscarrière hebben, Hristo Stoichkov begint eind augustus aan een nieuwe klus. De 45-jarige Bulgaar was al als adviseur verbonden aan FK Rostov, maar wordt tijdens het wisselen van de jaargetijden trainer van de Russische club.

Bekijk hier al onze video's