Transferdagboek 26/06: Nani, Falcao en Lennon

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 26/06: Nani, Falcao en Lennon

Bayern München is geïnteresseerd in Nani. Der Rekordmeister versterkte zich al op bijna alle fronten. Manuel Neuer in het doel, Rafinha kwam over van Genoa om de verdediging te versterken en Nils Petersen, topscorer van de Tweede Bundesliga, maakte de overstap van Energie Cottbus naar Bayern. Trainer Jupp Heynckes heeft dus nog een vacature op het middenveld en wil deze graag invullen met de spelmaker van Manchester United.

De 24-jarige Portugees krijgt concurrentie bij de Mancunians door de overstap van Ashley Young van Aston Villa naar United. Daarbij zou het bod van Bayern, van ruim twintig miljoen euro, de achttien miljoen euro die United heeft betaald voor Young compenseren.

Een toekomst van Falcao bij FC Porto lijkt onwaarschijnlijk. Niet alleen Chelsea toont concrete interesse in de Colombiaan, ook Real Madrid mengt zich nu in de strijd om de gemakkelijk scorende aanvaller.

Het zou een strijd tussen Mourinho en Mini-Mourinho betekenen, oftewel: Real Madrid-trainer José Mourinho tegen zijn protegé én nieuwe Chelsea-trainer André Villas-Boas. Aangezien beide partijen hetzelfde bedrag bieden (rond de 28 miljoen euro) komt de beslissing op Falcao aan. Hij kan zijn leermeester achterna of kiezen voor het maagdelijk wit van De Koninklijke.

Tottenham Hotspur kan het slachtoffer worden van de koopwoede van de grote clubs. The Spurs doen er momenteel alles aan om Luka Modric te behouden en dreigen nu ook Aaron Lennon kwijt te raken aan Liverpool.

Het enige obstakel voor de club van manager Kenny Dalglish is het prijskaartje dat om de nek van de winger hangt. Liefst twintig miljoen euro zullen The Reds moeten betalen voor de Engelsman. Wel is zeker dat een shirt met de naam Lennon, gezien de muziekgeschiedenis van de stad, goed is voor de merchandising in Liverpool.

Bekijk hier al onze video's