Transferdagboek 24/7: De Ridder, De Mul en David Luiz

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 24/7: De Ridder, De Mul en David Luiz

Technisch directeuren scheuren door Europa met knallende uitlaten, Zwitserse bankrekeningen worden leeggeplunderd om maar weer een representatief elftal op het veld te toveren voor de start van het voetbalseizoen. De financiële clubbestuurders krijgen bij het lezen van de aanstaande miljoenentransfers de ene hartverzakking na de andere. VI doet er nog een schepje bovenop en deed voor u een greep in de transferton.

Martin Jol gaat het in de komende dagen nog druk krijgen. De Telegraaf somt het rijtje mogelijke aanvallende versterkingen op voor de Amsterdammers. Mounir El Hamdaoui vormt het speerpunt van het hernieuwde beleid, maar met de teruggevonden Ajax-portemonnee zou wellicht meer mogelijk zijn.

De 32-jarige Belg Emile Mpenza vertoont momenteel zijn kunsten bij het Zwitserse FC Sion maar zou voor Ajax een, vooral goedkope, optie zijn. Ook de voormalig Ajacieden Leonardo (NAC Breda), Daniël de Ridder (Wigan Athletic) en Tom de Mul (FC Sevilla) staan voor een mogelijke terugkeer. De opvallendste naam in de Arena-wandelgangen is echter die van David Odonkor. De Duitser mag vertrekken bij het Spaanse Betis Sevilla. Twee probleempjes voor Ajax: FC Köln en Borussia Dortmund dingen ook mee naar de razendsnelle, maar zeer blessuregevoelige, aanvaller.

Vanuit Amsterdam vliegen we door naar Londen, waar Arsène Wenger hopeloos hoopt zijn defensie op orde te krijgen. De Fransman is volgens Daily Star onder de indruk van de boomlange Per Mertesacker. Er hangt echter wel een stevig prijskaartje om de nek van de Werder Bremen-verdediger. Voor 12 miljoen euro mag Wenger zich melden.

Milos Krasic weet het allemaal even niet meer. Gedurende de gehele zomer roept de Serviër tegen iedereen die het maar wil horen dat hij naar Juventus vertrekt. Het lijkt er echter op dat De Oude Dame niet op zoek is naar een langdurige relatie en het bij een flirt met de middenvelder van CSKA Moskou houdt. Volgens Italiaanse media is Krasic na zijn blauwtje bereid in Moskou te blijven. Al hoopt hij stiekem nog op een een Spaanse of Italiaanse club.

De klapper van vandaag is David Luiz. De Portugees, eigendom van Benfica, stond in de belangstelling van Real Madrid, maar mag volgens Daily Star nu dromen van de Engelse velden. Chelsea heeft naar verluidt 30 miljoen euro uit de kluis getrokken om Luiz naar Londen te halen. Geheel volgens traditie meldt ook Manchester City zich in de strijd.

Omdat wij tradities graag in ere houden, sluiten we ook vandaag af met handelshuis Manchester City. Shaun Wright-Phillips zou het vreemdelingenlegioen van Roberto Mancini willen verruilen voor Tottenham Hotspur, weet Daily Mirror. Hoeveel de watervlugge middenvelder annex aanvaller moet gaan kosten is vooralsnog onduidelijk, maar het schijnt dat de financiële leiding van The Citizens niet kijkt op een miljoentje meer óf minder.
<br /><br />

Bekijk hier al onze video's