Transferdagboek 24/08: Balotelli, Drogba en Kaká

De transfermarkt is nog tot eind augustus officieel geopend. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 24/08: Balotelli, Drogba en Kaká

Sebastian Coates is een nu nog redelijk onbekende naam, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen. De twintigjarige verdediger staat nu nog onder contract bij Nacional Montevideo, maar na zijn goede spel tijdens de strijd om de Copa América - waar hij met Uruguay goud won en werd verkozen tot grootste talent - staan de topclubs voor hem in de rij. Liverpool heeft liefst dertien miljoen euro over voor Coates, die door Luis Suarez is overtuigd om voor The Reds te kiezen.

Het leven in Manchester wordt niet door iedereen gewaardeerd, ondanks het vorstelijke salaris dat het plaatselijke City betaalt. Carlos Tévez gaf al aan te willen vertrekken en nu laat ook Mario Balotelli optekenen dat hij zichzelf in de nabije toekomst graag ergens anders ziet spelen. De aanvaller zou graag voor Palermo uitkomen, de club uit zijn geboorteplaats. Voorzitter Maurizio Zamparini haastte zich om de geruchten te ontkrachten. Balotelli is volgens hem veel te duur voor zijn club.

LA Galaxy legde onlangs Robbie Keane (Tottenham Hotspur) al vast, maar de club - waar ook David Beckham een goede boterham verdient - is nog lang niet uitgewinkeld in Europa. Nicolas Anelka, Didier Drogba (beiden Chelsea) en Kaká (Real Madrid) zouden inmiddels gepolst zijn voor een vertrek naar de Verenigde Staten. Aan geld geen gebrek, zo lijkt het.

De kans lijkt echter klein dat Kaká naar LA Galaxy vertrekt, want ook Arsenal en AC Milan hebben zich gemeld bij Real Madrid. De Braziliaanse middenvelder kwam in de zomer van 2009 voor bijna zeventig miljoen euro over van AC Milan, maar mag nu voor 35 miljoen euro vertrekken. Wordt het een terugkeer naar de Rossoneri of een avontuur bij The Gunners voor Kaká?

Bekijk hier al onze video's