Transferdagboek 24/06: Falcao, Fabregas en Kameni

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 24/06: Falcao, Fabregas en Kameni

Nu André Villas-Boas officieel de nieuwe trainer is van Chelsea, komen er de nodige waarschuwingen van zijn oude club FC Porto. Volgens voorzitter Jorge Pinto da Costa hoeft de Portugese trainer niet te verwachten dat hij enkele spelers zomaar kan meenemen naar Stamford Bridge. Om zijn woorden kracht bij te zetten hing de preses een stevig prijskaartje om de nek van Falcao en João Moutinho. Voor slechts zeventig miljoen kan Chelsea het tweetal overnemen.

En als we het toch over stevige transfersommen hebben. Arsenal heeft een bod van Barcelona op Cesc Fabregas afgewezen. Volgens Engelse media is de dertig miljoen euro allerminst voldoende voor de Spaanse middenvelder. De Catalaanse grootmacht hoeft zich pas weer te melden in Londen als het met een serieus bod komt.

Emmanuel Adebayor keert mogelijk niet terug naar Manchester City. Een gewenste verlenging van zijn verblijf bij Real Madrid is daar niet de reden voor, de Togolees staat aan de vooravond van een vertrek naar Olympique Marseille. Het salaris is niet het probleem. De Franse club kan echter nog geen zaken doen voor Lucho González is verkocht. AS Roma heeft een oogje laten vallen op de Argentijnse middenvelder.

AS Roma schaakt op meer borden. Want de Romeinse club is met Blackburn Rovers verwikkeld in de strijd om Jermaine Jones. De Amerikaanse middenvelder heeft als huurling op Ewood Park een goede indruk achtergelaten, maar zou Rome zien als meer aantrekkelijke bestemming.

Martin Jol begint zijn wederopbouw van Fulham schijnbaar met de basis. De Haagse trainer wil de 27-jarige doelman Carlos Kameni naar Craven Cottage halen. De Kameroense Espanyol-keeper, die ruim drie miljoen euro moet kosten, ziet de overstap wel zitten. 'Niets is rond, maar het kan snel gaan. Ik zou het fantastisch vinden in de Premier League te spelen.'

Bekijk hier al onze video's