Transferdagboek 23/07: Parker, Rodwell en Robben

Tottenham Hotspur doet verwoede pogingen zijn selectie bij elkaar te houden. Zo weigert voorzitter Daniel Levy om Luka Modric naar Chelsea te laten vertrekken. The Spurs denken door zelf een grote aankoop te doen, de spelersgroep te kunnen overtuigen van hun ambities.

Transferdagboek 23/07: Parker, Rodwell en Robben

Rafael van der Vaart heeft manager Harry Redknapp geadviseerd voor Arjen Robben te gaan. Maar het is de vraag of de vleugelspeler van Bayern München een plek in de voorronde van de Champions League wil verruilen voor Europa League-voetbal.

Barcelona verzekerde zich deze week van Alexis Sánchez, maar is nog niet klaar deze zomer. De Catalanen zijn bereid enkele grote talenten te verkopen aan clubs in de Premier League, zodat er genoeg geld is om Cesc Fabregas los te weken bij Arsenal. De middenvelder verliet zelf op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Barça voor een avontuur in Noord-London en moet nu zo'n veertig miljoen euro opbrengen. Na het aantrekken van Sánchez heeft Barcelona dat bedrag niet meer op zijn bankrekening staan.

Milan Jovanovic leek terug te keren naar de Eerste Klasse, waar hij in het verleden furore maakte bij Standard Luik. De Serviër mag ondanks een doorlopend contract vertrekken bij Liverpool en was bereid flink in te leveren bij een transfer naar Anderlecht. Maar de club uit Brussel heeft er een geduchte concurrent bij gekregen. Al Shabab Riyadh is bereid om Jovanovic hetzelfde salaris te betalen als hij nu bij Liverpool verdient, zo'n 65.000 euro per week.

André Villas-Boas wil meer Engelsen hebben bij Chelsea, maar heeft geconstateerd dat deze spelers vaak veel meer kosten dan hun collega's uit andere landen. Zo meldde de manager van Chelsea zich al voor Gary Cahill (Bolton Wanderers), Scott Dann (Birmingham City), Adam Johnson (Manchester City) en Jack Rodwell (Everton), maar schrok hij enorm van hun vraagprijs. Ook Scott Parker is nog in beeld, maar de middenvelder van West Ham United twijfelt hevig vanwege zijn eerdere periode bij Chelsea, die niet succesvol was.

Ook al speelt hij pas sinds januari voor AC Milan, Antonio Cassano vertrekt deze zomer mogelijk alweer bij de landskampioen. Eugenio Fascetti, de trainer die hem ontdekte bij Bari, heeft Cassano geadviseerd in te gaan op de interesse van Fiorentina. 'Bij AC Milan is Antonio zesde in de pikorde van de aanvallers, zelfs achter Alberto Paloschi. Dat is niet acceptabel. Om in beeld te blijven bij bondscoach Cesare Prandelli moet hij vertrekken. Ik had het wel geweten!'

Bekijk hier al onze video's