Transferdagboek 23/06: Amrabat, Koscielny en Pantelic

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/06: Amrabat, Koscielny en Pantelic

De naam Nordin Amrabat is op deze plek al voorbij gekomen. Dit keer lijkt Hull City de bestemming te worden voor de aanvaller van Galatasaray. Maar aan Voetbal International meldt de voormalige PSV'er niets te weten van interesse van de Premier League-club. 'Ik heb ook niemand gesproken.'

Laurent Koscielny heeft deze zomer de clubs voor het uitkiezen. Nadat eerder al bekend werd dat Barcelona en Bayern München de verrichtingen van de Fransman in de gaten houden, heeft ook AS Monaco nu inmiddels laten weten een poging te willen doen om de verdediger binnen te halen.

Drie jaar geleden betaalde Arsenal dertien miljoen euro voor Koscielny. De Franse international hoopte in Londen te strijden om de prijzen in Engeland, maar kwam bedrogen uit. De interesse van Barcelona en Bayern München kwamen dan ook als een geschenk uit de hemel. Maar ook met AS Monaco wil Koscielny, die ongeveer vijftien miljoen euro moet kosten, wel in gesprek.

De kans dat Dejan Stankovic ook aankomend seizoen nog in actie zal komen voor Internazionale is nihil. De Serviër heeft nog een contract voor een jaar in Milaan, maar hoeft niet te rekenen op al te veel kansen in het eerste elftal. De nodige clubs hebben daar lucht van gekregen. Zo is er interesse vanuit Dubai, maar behoort ook een terugkeer naar vaderland Servië tot de mogelijkheden.

Bij Rode Ster Belgrado wil men alles uit de kast trekken om komend seizoen met een sterk en geroutineerd team op de proppen te komen. Zo moet naast Stankovic ook een ex-Ajacied de gelederen versterken: Marko Pantelic (foto). De 34-jarige spits van Olympiakos Pireaus moet samen met Stankovic de jonge lichting van de Serviërs op sleeptouw helpen. Zo lang het nog niet duidelijk is waar de toekomst van Edinson Cavani ligt, zal het een veelgelezen naam in deze rubriek blijven. Alle clubs met het grote geld azen op de Uruguayaan, die een gelimiteerde afkoopsom van 63 miljoen euro in zijn contract bij Napoli zou hebben. Paris Saint-Germain haakte al af voor de spits, maar is van gedachten veranderd.

Volgens Le Parisien gaan de Franse hoofdstedelingen toch een nieuwe poging wagen om Cavani naar Parijs toe te halen. De regerend landskampioen van Frankrijk zit met een bod van 53 miljoen euro weliswaar onder de gevraagde prijs, maar geven een signaal af dat ze de Uruguayaan graag in het rood-blauw van Paris Saint-Germain aanschouwen. Chelsea en Real Madrid zijn ook nog in de markt voor Cavani.

Dat de kans groot is dat Gonzalo Higuaín komend seizoen voor Arsenal speelt werd eerder deze week al duidelijk nadat de Londenaren al een persoonlijk akkoord bereikte met de Argentijn. Maar Higuaín senior houdt een slag om de arm. 'Er is nog niets getekend. Er wordt nog geen persoonlijke deal afgerond als de clubs zelf nog niet tot een akkoord zijn gekomen.'

In de Italiaanse media gaf Jorge Higuaín te kennen dat zijn zoon zich niet alleen blind staart op Arsenal. 'Ik weet zeker dat Arsenal met een mooi bod komt, maar dat zal Juventus ook wel doen.' Real Madrid zou een bedrag van om en nabij de dertig miljoen euro willen ontvangen voor de Argentijn.

AC Milan leek deze zomer de pijlen te richten op Carlos Tévez, maar heeft de aandacht verlegd naar een ex-speler van VVV-Venlo. Keisuke Honda moet bij de Rossoneri de spelmaker gaan worden achter de twee spitsen Mario Balotelli en Stephane El Shaarawy. Tijdens het treffen tussen Japan en Italië (3-4) op de Confederations Cup maakte Honda een zeer goede indruk. Voor de clubleiding van AC Milan reden om eens te informeren bij CSKA Moskou over een mogelijke transfer. Honda heeft nog een contract tot 31 december van dit jaar, waardoor hij voor een relatief lage prijs overgenomen kan worden. Daarnaast denkt AC Milan met de komst van Honda een financiële boost te kunnen maken, gezien de aantrekkingskracht op sponsors en supporters uit Japan.

Pablo Osvaldo verkast mogelijk naar naar Southampton. AS Roma ontving volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport een bod van maar liefst twintig miljoen euro voor de aanvaller. Voor de Romeinse club komt de interesse uit Engeland niet slecht uit.

Het is bekend dat de in Argentinië geboren international van Italië een moeizame relatie heeft met de supportersschare van AS Roma, zijn voormalige coach Aurelio Andreazzoli en dat hij ook regelmatig botst met teamgenoten. Grootste obstakel voor een transfer lijkt de speler zelf. Osvaldo zou volgens ingewijden geen trek hebben in de Premier League, maar zijn loopbaan liever voortzetten in de Serie A.

We blijven in Italië, waar voormalig Vitesse-verdediger Luca Caldirola de interesse geniet van Werder Bremen. De club uit de Bundesliga wil de 22-jarige verdediger, aanvoerder van Jong Italië tijdens het afgelopen Jeugd-EK in Israël, huren met een optie tot koop. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen zullen Internazionale en Cesena er samen uit moeten komen met Werder. Op dit moment speelt Caldirola zijn wedstrijden voor Cesena, maar is de speler nog deels eigendom van de Milanese grootmacht. Inter wil de speler graag verkopen. De talentvolle defensieve kracht moet naar verluidt drie miljoen euro opleveren.

Van de Italiaanse Serie A stappen we over naar de Franse Ligue 1. Volgens L'Equipe staat Djibril Cissé voor een rentree in eigen land. De aanvaller van het Londense Queens Park Rangers, dat dit seizoen degradeerde naar het tweede niveau in Engeland, moet Montpellier van doelpunten gaan voorzien in de strijd om Europees voetbal.

Het is de Fransen er veel aan gelegen de voormalige spits van onder meer Liverpool, Sunderland en Lazio Roma aan te trekken. Op dit moment wordt de 31-jarige Cissé uitgeleend aan het Saudi-Arabische Al-Gharrafa. Zijn contract in Londen loopt tot de zomer van volgend jaar, dus lijkt QPR niet de hoofdprijs te gaan vragen voor Cissé.

Bekijk hier al onze video's