Transferdagboek 23/01: Sissoko, Drogba en De Guzman

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/01: Sissoko, Drogba en De Guzman

Newcastle United is nadrukkelijk bezig met een Tour de France. Inmiddels hebben The Magpies al de nodige Fransen onder contract staan, maar de honger is daarmee niet gestild. Moussa Sissoko heeft de moeizame onderhandelingen over zijn directe vertrek naar St. James’ Park moeten bekopen met een schorsing door zijn club Toulouse. De verlangde afkoopsom van drie miljoen euro is het struikelblok. Newcastle United wil niet zo ver gaan voor de middenvelder, wiens contract bij Toulouse komende zomer afloopt.

In Bosnië-Herzegovina weten ze zeker dat NEC meer dan gemiddelde interesse heeft in Ermin Zec. De 24-jarige aanvaller is een vaste waarde bij Gençlerbirligi, dat hem in 2010 voor twee miljoen euro wegplukte bij het Kroatische HNK Sibenik. Naar verluidt heeft PEC (Zwolle) ook belangstelling voor de Bosnische aanvaller, die in Turkije nog een contract heeft tot medio 2014. Het zal de nodige leuke koppen in Engeland opgeleverd hebben: Beckham naar Chelsea! Brooklyn Beckham welteverstaan. De dertienjarige zoon van David Beckham (37) mocht op stage komen bij de Londense grootmacht. Een geste naar vader Beckham. Dat de superster zelf zijn loopbaan gaat vervolgen bij de Champions League-houder, lijkt niet aan de orde. Na te zijn vertrokken bij LA Galaxy is hij wel nog altijd op zoek naar een laatste uitdaging.

Wie wel in de belangstelling staat van vrijwel de volledige Engelse top is Victor Wanyama. De 21-jarige Keniaan van Celtic wist de pijlen van Arsenal en Fulham al op zich gericht, maar volgens Schotse media komen daar nog wat gegadigden bij. Sir Alex Ferguson zou namens Manchester United zeer onder de indruk zijn geraakt van de middenvelder die zijn naam dit seizoen op de voetbalkaart zette door met de openingstreffer bij te dragen aan de 2-1 zege van Celtic op Barcelona in de Champions League.

Ferguson zag vanaf de tribune Wanyama in actie tegen Dundee United (4-0). De Keniaan scoorde, raakte de paal en speelde een prima wedstrijd. Ferguson wil snel schakelen, aangezien ook Tottenham Hotspur belangstelling zou hebben. Datzelfde Spurs zag in het duel met Dundee ook Gary Hooper twee keer scoren, ook de spits is daarop aan het lijstje toegevoegd. Dan het kooplustige Paris Saint-Germain, dat ondanks de tientallen uitgegeven miljoenen nog niet uitgewinkeld is. Angelo Ogbonna is het nieuwe doelwit. De verdediger van Torino is een groot talent en is gewild: Juventus, AC Milan en Napoli volgen zijn verrichtingen op de voet. Een flinke zak geld is wél nodig. Ogbonna beschikt over een tot medio 2016 doorlopende verbintenis.

Waar het bestuur van AC Milan er alles aan doet om Kaká uit het transferdagboek te weren, is dat voor vandaag niet gelukt. Eerder werd nog een op handen zijnde overeenkomst ontkend vanwege geldgebrek aan Milanese zijde, maar nu zijn er toch weer berichten over een opening in de onderhandelingen opgedoken.

De Braziliaan wil immers in beeld blijven voor het WK van 2014 in eigen land. Dat bondscoach Felipe Scolari hem niet selecteerde voor de oefeninterland van 6 februari tegen Engeland is wat dat betreft een teken aan de wand. Kaká is zich wezenloos geschrokken en zou volgens Spaanse media de nodige emmers water bij de wijn willen doen in het financiële geschil.

Dat de spelmaker van weleer bij AC Milan ook bij Real Madrid geregeld niet meer bij de wedstrijdselectie zit, zoals deze woensdagavond in het bekerduel met Valencia, zou het laatste restje twijfel hebben weggenomen. Probleem is wel dat Real Madrid vooralsnog een sta-in-de-weg is. Zij willen immers wel de juiste vergoeding: om en nabij de 25 miljoen euro. En laat dat nou net te gortig zijn voor de Milanese club, die destijds bij de verkoop van Kaká aan Real overigens meer dan zestig miljoen toucheerde. Dan naar een ander veelgeziene gast in ons dagboek. Didier Drogba heeft volgens de nodige Italiaanse media een brief naar zijn werkgever Shenghai Shenhua geschreven. De Ivoriaan, die momenteel met zijn vaderland deelneemt aan het toernooi om de Afrika Cup, zou om ontbinding van zijn zéér lucratieve contract hebben gevraagd. Drogba zet vol in op een terugkeer in Europa.

Lazio en Juventus zouden wel oren hebben naar een deal met de sterke spits. Drogba heeft voor de duidelijkheid al zijn gewenste salarisstrookje bekend gemaakt: vier miljoen euro voor de rest van het seizoen en zes miljoen voor het volgende seizoen.

Een club waar geld geen probleem is, is Chelsea. Dit keer zou de club de miljoenen voor Marko Marin willen besteden aan Jonathan De Guzman. Marin kwam afgelopen zomer voor acht miljoen euro over van Werder Bremen, maar kon het nooit tot een basisspeler schoppen. Een verkoop moet de middelen genereren om De Guzman, die furore maakt bij Swansea City (foto onder), in de zomer aan te trekken. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's