Transferdagboek 23 juni: Mbokani en Gudjohnsen

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Volgens zijn zaakwaarnemer zal André Santos een transfer overhouden aan zijn optreden tijdens de Confederations Cup. AS Roma heeft al geïnformeerd naar de Braziliaanse linksback, die Corinthians voor vijf miljoen euro zou mogen verlaten. Maar niet alleen de Giallorossi zijn in de markt voor André Santos, ook Genoa, Juventus en AC Milan hebben hem in het vizier.

Transferdagboek 23 juni: Mbokani en Gudjohnsen

Een speler die ook over belangstelling niet heeft te klagen is Eidur Gudjohnsen. De IJslander, die bij Barcelona veelal als invaller fungeert, kan terugkeren naar Engeland waar hij eerder speelde voor Bolton Wanderers en Chelsea. Barcelona zou bereid zijn de ex-PSV'er voor een bedrag van rond de vier miljoen euro te laten vertrekken. Aston Villa, Everton, Fulham en West Ham United zouden Gudjohnsen voor dat bedrag willen inlijven.

VfB Stuttgart heeft nog steeds geen opvolger in huis voor de aan Bayern München verkochte Mario Gomez. Nu de onderhandelingen met Milan Jovanovic voortslepen, blijkt de Duitse club volgens Kicker ook interesse in Dieumerci Mbokani, ploeggenoot van Jovanovic bij Standard Luik, te hebben. Mbokani droeg met 31 goals bij aan de twee opeenvolgende landstitels van de Belgische club.

Fabio Grosso staat na twee seizoenen voor een terugkeer naar de Serie A. Juventus wil de linksback van het Italiaanse elftal graag overnemen van Olympique Lyon, weet Tuttosport. Volgens de Italiaanse krant staat Mauro Camoranesi op de nominatie om in omgekeerde richting te verhuizen.

Bekijk hier al onze video's