Transferdagboek 22/08: Willian, Bale, Benzema & Coentrão

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/08: Willian, Bale, Benzema & Coentrão

Een opvallende wending in de transfer van Willian naar Tottenham Hotspur, want Chelsea zou de 25-jarige Braziliaan graag nog voor de neus van de stadgenoot willen wegkapen. Alleen een medische keuring zou een transfer van de tweevoudig international naar The Spurs nog in de weg staan, maar op het laatste moment heeft de ploeg van manager André Villas-Boas er dus een geduchte concurrent bijgekregen.

Tijdens de 5-0 zege van Tottenham op bezoek bij Dinamo Tbilisi in de play-offs van de Europa League - aankoop Roberto Soldado was twee keer trefzeker en de eveneens aangetrokken Nacer Chadli leverde twee assists - zou Chelsea contact gezocht hebben met het management van Willian. Voor 35 miljoen euro is de aanvallende middenvelder op te halen bij FC Anzhi, dat daarmee opnieuw een sleutelspeler laat vertrekken.

Voor Tottenham Hotspur wacht sowieso een drukke periode, want Engelse én Spaanse media zijn ervan overtuigd dat Gareth Bale vrijdag wordt gepresenteerd als nieuwe aankoop van Real Madrid. Fábio Coentrão zou dan de omgekeerde weg bewandelen, al zou ook Arsenal de Portugese flankspeler graag willen binnenhalen.

Manager Arsène Wenger van The Gunners krijgt steeds meer kritiek op zijn aankoopbeleid, maar zou de critici de mond willen snoeren. Arsenal zou namelijk een dubbelslag willen slaan in de Spaanse hoofdstad, want ook Karim Benzema zou De Koninklijke voor de Londense club moeten verruilen. De club zou liefst 45 miljoen euro willen betalen voor de Franse spits. Verderop in dit transferdagboek meer over Arsenal.

Martín Demichelis zou Madrid ook kunnen verlaten voor een avontuur in de Premier League, maar dat zou wel een van de meest opvallende transfers van deze zomer zijn. De 32-jarige Argentijnse verdediger verruilde onlangs Málaga transfervrij voor Atlético Madrid, maar voor vijf miljoen euro lijkt hij op weg naar Manchester City. Daar zou hij dan worden herenigd met manager Manuel Pellegrini, vorig seizoen nog trainer van Málaga.

Een relletje rondom Mauricio Isla. De speler van Juventus kan vertrekken naar Internazionale, maar zit nog steeds in Turijn. Isla is voor vijftig procent eigendom van Juventus, de andere helft bezit Udinese. Inter kwam tot een akkoord met Juventus en een overstap leek aanstaande. Totdat de trainer van de regerend landskampioen, Antonio Conte, zich ermee ging bemoeien.

Conte heeft in duidelijke taal laten weten dat Isla absoluut niet weg mag uit Turijn, tot teleurstelling van de speler. De zaakwaarnemer van de rechtsback, Claudio Vagheggi, houdt de deur echter open voor een transfer. Hij gaat snel met Conte om de tafel zitten om tot een oplossing te komen.

Lukas Podolski (foto onder) stond de afgelopen twee wedstrijden van Arsenal niet in de basisopstelling; dat heeft bij meerdere clubs een lichtje doen branden. De Duitser wordt daardoor in verband gebracht met een groot aantal clubs die nog wel een aanvaller kunnen gebruiken. Galatasaray, VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur zouden de situatie goed in de gaten houden.

Maar vooralsnog lijkt Schalke 04 de meest concrete club voor Podolski. Nu Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd is en Michel Bastos is vertrokken, heeft trainer Jens Keller steeds minder keus. Tegenover Bild was technisch directeur Horst Heldt daarnaast mysterieus over mogelijke onderhandelingen met Arsenal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

We blijven bij Arsenal. De Londenaren hebben deze zomer al meerdere spelers als transferdoelwit gehad, maar telkens grijpt de ploeg van manager Arsène Wenger mis. En datzelfde lijkt nu te gebeuren bij Yohan Cabaye. De middenvelder van Newcastle United wordt al even gevolgd en het eerste bod van om en nabij de twaalf miljoen euro is door The Magpies weggewuifd.

De kans dat Cabaye vertrekt is echter levensgroot geworden, nu ook Paris Saint-Germain zich gaat mengen in de strijd. De kapitaalkrachtige club overweegt volgens The Independent bij het eerste bod direct het dubbele te bieden: 24 miljoen euro. Arsenal moet snel handelen, maar het is maar de vraag of Wenger een veelvoud van zijn eerste bod wil uitbrengen.

En dan komt daar ook nog eens bovenop dat de aanvoerder van Arsenal mogelijk de Premier League verruilt voor de Serie A. Thomas Vermaelen wordt in verband gebracht met een transfer naar Napoli. De ex-Ajacied moet volgens Radio Kiss Kiss de defensie versterken, nu een deal met Italiaans international Davide Astori plotseling afketste.

Dat Vermaelen prioriteit is geworden komt daarnaast ook doordat Martin Skrtel onhaalbaar lijkt. De verdediger werd vijf seizoenen geleden door trainer Rafael Benítez naar Liverpool gehaald. Nu de Italiaan werkzaam is bij Napoli wil hij graag een oude bekende verwelkomen binnen zijn ploeg. Volgens de Daily Mirror is een bod van twaalf miljoen euro op de verdediger echter afgewezen.

Skrtel wordt al de hele zomer in verband gebracht met een rits aan clubs. Liverpool heeft altijd aandachtig geluisterd naar geïnteresseerde ploegen, waartoe onder meer Zenit Sint-Petersburg en Manchester City behoren. Maar nu verdediger Sebastian Coates er minstens zes maanden uitligt, wil Liverpool absoluut geen zaken meer doen.

AC Milan verliest langzaam maar zeker het geduld met Keisuke Honda (foto boven). De Japanner moet naar San Siro komen, maar waarschijnlijk gaat hij pas in de winter naar Italië. De Rossoneri willen niet wachten en zien het liefst deze zomer nog een nieuwe spelmaker komen. Een opvallende naam die wordt genoemd is die van Landon Donovan (LA Galaxy). Het zou voor de Amerikaan een terugkeer in Europa betekenen.

De bom lijkt te zijn gebarsten tussen Jérémy Mathieu en zijn trainer bij Valencia, Miroslav Djukic. De verdediger was afgelopen jaar langdurig geblesseerd door problemen met zijn achillespees. Nu hij weer fit is hoeft hij niet te rekenen op veel speeltijd. Djukic houdt met Ricardo Costa en Adil Rami vast aan het centrale verdedigingsduo dat vorig seizoen veelvuldig speelde. Mathieu overweegt een transfer.

Bekijk hier al onze video's