Transferdagboek 21/7: Raúl, Neymar en James

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 21/7: Raúl, Neymar en James

Ook de afgelopen 24 uur is er weer stevig gespeculeerd over verscheidene miljoenentransfers en alom wapperende eurobiljetten. We beginnen ons dagboek vandaag met het Braziliaanse wondertalent Neymar. In eigen land wordt de jongeling van Santos gezien als de zoveelste opvolger van Pelé. Uiteraard wil Chelsea een graantje meepikken en de Braziliaanse belofte vastleggen.

De broodheer van Neymar heeft de Engelsen echter al laten weten dat alle moeite tevergeefs zal zijn. In de Braziliaanse media maakt Santos bekend niet op de avances van Chelsea in te willen gaan. The Blues hopen dat een geldzak gevuld met een kleine 20 miljoen euro de Zuid-Amerikanen alsnog over de transferstreep trekt.

The Mirror spreekt van nog meer Braziliaans-Engelse een-tweetjes. Manchester City zou de goedgevulde beurs nogmaals willen trekken. Dit keer om de Braziliaanse middenvelder Ramires los te weken bij het Portugese Benfica. Een koopje is de middenvelder allerminst. De Portugese club nam Ramires vorige zomer over voor 7 miljoen euro, om een jaar later het vijfvoudige te vragen.

Craig Bellamy beschikt misschien niet over de Braziliaanse brille van Neymar en Ramires, maar de Welshman weet wél veelvuldig de transferspotlights op zich gericht. VfL Wolfsburg-trainer Steve McClaren had volgens de Daily Mail de aanvaller van Manchester City graag op huurbasis overgenomen, maar kreeg nul op rekest.

Als het aan Tottenham Hotspur ligt, is Real Madrid-clubicoon Raúl dit seizoen op de Engelse velden te bewonderen. Waar men in Gelsenkirchen alle vertrouwen heeft dat de Spanjaard zijn handtekening onder een verbintenis met Schalke 04 zet, zwakt volgens The Sun de Engelse belangstelling allesbehalve af.

Martin Cáceres was in de halve finale van het WK de cipier van Arjen Robben. Duitse bronnen beweren dat Louis van Gaal de twee bij Bayern wil herenigen. Der Rekordmeister zou de Uruguayaan graag willen overnemen van Barcelona. Al blijft AC Milan ook een serieuze gegadigde.

We sluiten de woensdag in ons dagboek af met nieuws van het keepersfront. Arsène Wenger zou volgens The Sun nogmaals een poging willen wagen om Mark Schwarzer over te nemen van Fulham. De Australische goalie moet de schutterende Arsenal-keepers uit hun lijden verlossen. Waar de doelman eerder zijn neus ophaalde voor een toekomst als Gunner hoopt de Franse coach dat een rol als player-coach hem wel kan verleiden. Schwarzer heeft met er met zijn 37 lentes in ieder geval de leeftijd voor.

Over leeftijd gesproken: ook doelman David James mag zich verheugen op belangstelling uit het buitenland. De Daily Mail weet dat het Schotse Celtic de 39-jarige (!) van Portsmouth als ideale vervanger van de naar Fiorentina vertrokken Artur Boruc ziet. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's