Transferdagboek 21/08: Hazard en Wright-Phillips

De transfermarkt is nog tot eind augustus officieel geopend. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 21/08: Hazard en Wright-Phillips

We beginnen ons dagelijkse rondje langs de velden bij Arsenal. The Gunners bevinden zich in een positie die, om met Ruud Gullit te spreken, niet te benijden valt. Behalve de ietwat schlemielige nederlaag in het Emirates Stadium tegen Liverpool (0-2) moet manager Arsène Wenger lijdzaam toezien hoe de ene na de andere sterspeler de club verlaat. Cesc Fabregas zit inmiddels in Barcelona, Gaël Clichy voetbalt inmiddels voor Manchester City en de kans dat Samir Nasri blijft, is zeer gering.

Daarom heeft Wenger, de hete adem van de morrende fans in zijn nek voelend, zijn zinnen gezet op een aanvallend ingestelde versterking. Volgens de laatste geruchten staat de Belgische sterspeler van het Franse Lille, Eden Hazard, in de belangstelling van The Gunners.

Een ander plekje op het middenveld zou zijn ingeruimd voor Lucho González. De Argentijnse spelmaker staat momenteel nog op de loonlijst bij het Franse Olympique Marseille, maar volgens trainer Didier Deschamps heeft Arsenal al geïnformeerd naar de vraagprijs van de speler. Dat krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Dan het ambitieuze Queens Park Rangers. Terwijl de achterban van de promovendus voorzichtig probeert te wennen aan de overname door miljardair Tony Fernandes, laat de Maleisische zakenman merken niet zuinig te zijn aangelegd. Naar verluidt mag trainer Neil Warnock enkele miljoenen uitgeven voor Shaun Wright-Phillips.

De zoon van Ian Wright, oud-Engels international en voormalig Arsenal-vedette, is bij Manchester City overbodig en zou wel oren hebben naar een overgang. Als de transfer slaagt, kan Fernandes in elk geval weer op wat sympathie van de supporters rekenen. De Aziaat beledigde hen door kort na zich te hebben ingekocht doodleuk te melden liever eigenaar van stadgenoot West Ham United te zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's