Transferdagboek 21/08: Falcao, Modric, Pjanic, Sahin

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/08: Falcao, Modric, Pjanic, Sahin

Volgens Sky Sports hebben Arsenal en Real Madrid overeenstemming bereikt over de in Madrid overbodige middenvelder Nuri Sahin. Het Engelse medium vermeldt er niet bij of het om een verhuur of een verkoop gaat, maar stelt wel dat Sahin zelf nog akkoord moet gaan met de al dan niet tijdelijke overstap.

Het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink heeft bij Atlético Madrid een bod van 68 miljoen euro neergelegd voor Falcao. Zowel de website Itasportpress als het Portugese A Bola maken melding van de mogelijke miljoenentransfer. De Colombiaanse goalgetter maakte vorige zomer nog de overstap naar Atlético, dat destijds 45 miljoen betaalde aan FC Porto.

Commotie rondom Luka Modric. Op Twitter circuleerde enige tijd een profiel van de Kroatische middenvelder dat te zien was op de website van Real Madrid. Later op de avond was het weer verdwenen. Eerder was er ook al een gemanipuleerde foto van Modric, wandelend in Madrid, op de website van de Spaanse sportkrant Marca te zien. Het toonaangevende medium heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Tottenham Hotspur is ondertussen al naarstig op zoek naar een vervanger van Luka Modric, die nog altijd niet officieel is gepresenteerd als nieuwe speler van Real Madrid en dinsdag zelfs nog zijn conditie op peil hield op het trainingscomplex van The Spurs.

In Engeland en Italië wordt AS Roma-spelmaker Miralem Pjanic nu als voornaamste doelwit van manager André Villas-Boas genoemd. De 22-jarige Bosniër moet circa vijftien miljoen euro kosten, ongeveer de helft van het bedrag dat FC Porto eerder voor João Moutinho vroeg. Tot een overgang zal dat echter niet leiden, zo stelt de zaakwaarnemer van Pjanic. 'Het is waar dat Tottenham een bod heeft gedaan, maar Roma en Pjanic hebben bedankt voor de interesse en het bod geweigerd.'

Als Villas-Boas (foto) de nog voortdurende zoektocht naar een spelmaker heeft voltooid, lijkt hij zijn selectie rond te hebben. Voor verdediger Michael Dawson en middenvelder Tom Huddlestone lijkt niet langer plaats. De twee fysiek sterke en lange Engelsen zouden niet in de speelwijze van de Portugese manager passen. Stoke City zou in de markt zijn om Huddlestone te huren. De bestemming van Dawson, in de voorbereiding nog captain, lijkt Queens Park Rangers te worden. Chelsea mag dan al voor tachtig miljoen euro versterkingen hebben gehaald, de Londense club is ogenschijnlijk nog allerminst klaar. Vooral de verdediging kan blijkbaar nog wel wat vers bloed gebruiken. Meest waarschijnlijk is de komst van César Azpilicueta. Althans, in Frankrijk wordt bericht dat de transfer van de back van Olympique Marseille op een haar na is gevild. Met de overgang is een bedrag van zo'n negen miljoen euro gemoeid.

Een hoger bedrag zal Chelsea moeten neerleggen om Victor Moses binnen te halen. Wigan Athletic houdt vast aan het prijskaartje van elf miljoen euro, dat om de nek hangt van de Nigeriaanse aanvaller.

Maar die afkoopsom steekt wat schril af tegen het bod dat Chelsea aan het voorbereiden is om André Schürrle weg te kapen bij Bayer Leverkusen. In Duitsland wordt gerept van een bod van zo'n dertig miljoen euro. Maar het is de vraag of dat voldoende is, want Leverkusen is niet van plan de Duitse international te laten gaan. 'Hij is niet te koop', aldus directeur Wolfgang Holzhäuser.

Liverpool heeft deze zomer eveneens het nodige geld stuk geslagen om de selectie van vers bloed te voorzien. Maar ook The Reds zijn schijnbaar nog niet helemaal tevreden.

Ondanks de interesse van Sunderland, Tottenham Hotspur en Everton is Adam Johnson op weg naar Anfield. De Engelse aanvaller hoopt daarmee zijn interlandcarrière weer nieuw leven in te blazen, die tijdens zijn verblijf bij Manchester City in het slop is geraakt.

Maar Liverpool, dat tot nu toe zo'n 35 miljoen euro spendeerde, wordt ook in verband gebracht met een beduidend grotere vis: Kaká.

De overstap van Santiago Bernabéu naar Anfield lijkt onwaarschijnlijk, zeker vanwege de (vermeende) interesse van AC Milan, Manchester United en LA Galaxy, anderzijds is het zo dat de trainers José Mourinho en Brendan Rodgers elkaar nog kennen van een gelijktijdig dienstverband bij Chelsea. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's