Transferdagboek 21/07: Borriello, Ganso en Llorente

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/07: Borriello, Ganso en Llorente

Marco Borriello is de tweede aanvaller die AS Roma gaat verlaten. Eerder verkoos Fabio Borini Liverpool boven een verblijf in de Italiaanse hoofdstad, Borriello wil Rome verlaten voor Tottenham Hotspur. Het afgelopen half jaar kwam de aanvaller op huurbasis uit voor Juventus, dat hem voor acht miljoen euro kon overnemen. Van die optie maakte De Oude Dame geen gebruik. Overigens tonen ook Werder Bremen en Galatasaray interesse in Borriello.

Een vertrek van Fernando Llorente bij Athletic de Bilbao lijkt aanstaande, zeker nu Robin van Persie dreigt te vertrekken bij Arsenal. De aanvaller kost rond de dertig miljoen euro. De Spaanse topclubs toonden ook interesse in de Spaans international, maar de kans op speelminuten in Bernabéu of Camp Nou is voor Llorente kleiner dan de kans in het Emirates Stadium. Zeker als Van Persie vertrekt uit Londen. Stevan Jovetic (Fiorentina) en Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) worden ook genoemd als opvolger van Van Persie.

We blijven bij The Gunners, die ook Paulo Henrique, beter bekend als Ganso, op de radar hebben. De 22-jarige balkunstenaar van Santos moet aanvallende middenvelder Andrei Arshavin, die belangstelling geniet van Al-Sadd, opvolgen.

John Guidetti heeft na zijn spraakmakende avontuur bij Feyenoord nog steeds geen duidelijkheid over zijn toekomst, behalve dat die waarschijnlijk niet ligt bij Manchester City. De Zweedse spits verwelkomt de interesse van Galatasaray. 'Het is geweldig om te horen dat zo'n grote club geïnteresseerd is. Istanbul is een geweldige stad en Johan Elmander heeft zich steeds positief uitgelaten over Galatasaray.'

De Chelsea-fans kunnen zich gaan opmaken voor de komst van Oscar. De Braziliaanse middenvelder heeft naar eigen zeggen nog niet getekend bij de Londense club, maar alles wijst toch in die richting. Oscar, die naar verluidt een slordige dertig miljoen euro gaat kosten, bevestigde al een medische keuring te hebben ondergaan op Stamford Bridge. Naar eigen zeggen neemt de spelmaker van Internacional pas een besluit over zijn toekomst na de Olympische Spelen, in Londen…

AC Milan, bezig aan een wederopbouw na de leegloop, lijkt een teleurstelling te moeten slikken. Rolando is namelijk volgens Portugese media in verregaande onderhandelingen met Fenerbahçe, terwijl de international in San Siro werd gezien als uitgelezen opvolger van Thiago Silva.

De Rossoneri hebben mogelijk toch succes in Portugal. AC Milan denkt namelijk de Paraguayaan Oscar Cardozo (28) los te kunnen weken bij Benfica om de aanval weer een beetje op krachten te krijgen.

VfL Wolfsburg zit in de maag met Diego. De 27-jarige Braziliaan, vorig jaar nog als huurling bij Atlético Madrid de spelmaker, heeft geen toekomst bij Die Wölfe en prijst zichzelf uit de markt. In zijn geboorteland is er wel een club te vinden die bereid is de transfersom van tien miljoen euro neer te leggen, maar het salaris is met negen miljoen euro simpelweg alle te gortig. Wolfsburg-trainer Felix Magath denkt een manier te hebben gevonden Diego terug op aarde te krijgen. Hij stuurt de Braziliaan naar VfL Wolfsburg II, dat speelt in de Regionallliga Nord. Diego tegen Havelse, Rehden en Flensburg-Weiche. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's