Transferdagboek 21/06: Varane, Drogba en De Vries

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 21/06: Varane, Drogba en De Vries

Real Madrid zet niet alleen in op gevestigde namen. De Koninklijke wil namelijk Raphaël Varane weghalen bij RC Lens. De Franse jeugdinternational kreeg een uitnodiging om in Madrid rond te kijken.

Maar er is stevige concurrentie voor de achttienjarige centrale verdediger, die dit seizoen doorbrak in Ligue 1. Ook Manchester United en Paris Saint-Germain willen in de buidel tasten. Om het contract van de jonge Fransman tot medio 2015 af te kopen is zeker tien miljoen euro nodig.

Ook Didier Drogba heeft de clubs voor het uitzoeken. De Ivoriaanse aanvaller, die bij Chelsea concurrentie kan verwachten van FC Porto-spits Falcao, mocht zich al verheugen in de belangstelling van Málaga, maar in AC Milan dient zich nu een tweede interessante optie aan.

Ondanks de promotie naar de Premier League heeft Dorus de Vries zijn verblijf bij Swansea City nog niet verlengd. De dertigjarige doelman heeft over belangstelling geen klagen, waarbij Wolverhampton Wanderers een van de kandidaat-werkgevers is.

Zijn club uit Wales neemt geen risico zonder keeper te komen te zitten. In afwachting van een reactie van De Vries is Swansea naar Polen gereisd voor Grzegorz Sandormierski. Zijn club Jagiellonia Bialystok heeft al een stevig bod ontvangen voor de 21-jarige international.

Bekijk hier al onze video's