Transferdagboek 20/01: Gourcuff, Falcao en Balotelli

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/01: Gourcuff, Falcao en Balotelli

Arsenal is op zoek naar versterking en zou daarbij terecht zijn gekomen bij Yoann Gourcuff. De Franse middenvelder behoort bij Olympique Lyon niet meer tot de vaste waardes en vanwege zijn flinke salaris is de Franse club bereid de zeventienvoudig Frans international te laten gaan.

Galatasaray is ogenschijnlijk nog niet klaar met het versterken van de selectie. Naast Wesley Sneijder wordt Juan Vargas in verband gebracht met de Turkse club. In Italiaanse media wordt gesproken over een afkoopsom van tien miljoen euro voor de Peruviaanse aanvaller, die door Fiorentina is verhuurd aan Genoa.

Pep Guardiola moet nog beginnen als trainer van Bayern München, maar heeft direct grote plannen om het elftal te versterken. Duitse media melden dat de Spaanse trainer niemand minder dan Radamel Falcao op het oog heeft om de voorhoede te versterken. Het vertrek van de Colombiaan zou in Madrid moeten worden opgevangen met de komst van Manchester United-aanvaller Javier Hernández. Mocht Falcao, die eerder voor River Plate en FC Porto speelde, geen trek hebben in de Bundesliga, dan richt Der Rekordmeister zijn pijlen op Liverpool-aanvaller Luis Suarez. Met zestien treffers in de Premier League geldt ook de voormalige Ajacied als een topkandidaat om in München aan de slag te gaan.

Waar Suarez Engeland dus wellicht gaat verlaten, lijkt Montpellier-verdediger Mapou Yanga-Mbiwa op weg naar de prestigieuze competitie. De Franse enclave bij Newcastle United lijkt met de komst van de 23-jarige centrale verdediger groter te worden. Onder meer Hatem Ben-Arfa, Yohan Cabaye, Mathieu Debuchy en Sylvain Marveaux vertegenwoordigen de Fransen bij The Magpies. Zeker is de komst echter nog niet, aangezien Mbiwa, die zo rond de acht miljoen euro moet kosten, ook in de belangstelling staat van Arsenal en AC Milan. Desondanks lijkt Newcastle de beste papieren te hebben om de verdediger te contracteren.

In Barcelona liet doelman Víctor Valdés onlangs weten zijn contract, dat tot 2014 loopt, niet te verlengen. Een opvolger hebben de Catalanen naar verluidt al op het oog, in de vorm van Liverpool-keeper Pepe Reina. De Madrileen zou dan terugkeren op het oude nest, aangezien hij zijn carrière in 1999 begon bij Barcelona. Reina sluit wel aan bij een rijtje andere kandidaten om de plaats onder de lat in Catalonië op te vullen: Manuel Neuer, David De Gea, Thibaut Courtois en Maarten Stekelenburg behoren tot de namen die worden genoemd. Ook voor Tim Krul ditmaal aandacht in deze rubriek. De doelman van Newcastle United heeft zich binnen een mum van tijd opgewerkt van jeugdige keeper tot aan betrouwbare doelman. Zijn status als eerste doelman bij The Magpies en zijn promotie als eerste doelman van het Nederlands elftal heeft de Europese topclubs op scherp gezet. Zo ook AC Milan.

De Italiaanse formatie wil een doelman waarmee het jaren door kan en ziet Krul als topkandidaat. AC Milan zou tien miljoen euro over hebben voor de diensten van de Nederlander. Maar manager Alan Pardew vindt een winterse overgang onbespreekbaar. 'Zelfs als we een bizar hoog bod ontvangen, zullen we Krul niet verkopen', waren de harde woorden van Pardew.

Nog meer nieuws over AC Milan, want de club heeft bekend gemaakt hoeveel Manchester City wil hebben voor target Mario Balotelli. Het prijskaartje: 29 miljoen euro. Dat is voor AC Milan veel te veel. 'We kunnen verder praten over een transfer als Manchester City besluit om de vraagprijs naar beneden bij te stellen', geeft Adriano Galliani aan. Eerder gaf de bestuurder van AC Milan al aan dat het halen van Balotelli erg moeilijk zou gaan worden.

Michael Owen is verre van een vaste kracht bij Stoke City, maar heeft geen groen licht om de club te mogen verlaten. De ervaren aanvaller speelde dit weekend zijn vijfde competitieduel namens de Premier League-formatie, waarop geruchten over een eventuele verhuurperiode steeds hardnekkiger werden.

Maar manager Tony Pulis ziet helemaal geen heil in een transfer en wil Owen binnenboord houden. 'Er is absoluut geen enkele kans dat Owen deze winter nog wordt verhuurd aan een andere club', verzekerde de manager. Tegen Swansea City (3-1 verlies) kreeg hij zaterdag enkele minuten speeltijd en bezorgde hij zijn ploeg de eretreffer. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's