Transferdagboek 19/08: De Rossi, Modric en Guidetti

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/08: De Rossi, Modric en Guidetti

Hoewel heel Rotterdam nog steeds hoopt dat John Guidetti terug zal keren bij Feyenoord, weet Sky Sport Italia dat Siena dat plan in duigen wil laten vallen. De Italianen zouden bij Manchester City hebben aangeklopt om de Zweedse aanvaller eerst een jaar te huren. Ook zouden zij graag een optie tot koop bedingen voor de spits die de vervanger van Mattia Destro, die naar AS Roma vertrok, zou moeten worden. Guidetti zal overigens voorlopig nog niet kunnen spelen. Hij dient nog maanden te revalideren van een zware virusinfectie.

De transfersoap waar Luka Modric hoofdrolspeler in is, heeft een opvallende wending gekregen. Waar de Kroaat zelf zijn zinnen heeft gezet op de gang naar Real Madrid blijft witte rook over een overeenkomst tussen Tottenham Hotspur en De Koninklijke vooralsnog uit. Chelsea zou zich nu willen mengen in die strijd. En laat dat nou net de club zijn die Modric vorig jaar nog omschreef als zijn ideale nieuwe bestemming. De transfersoap rond Kaká blijft maar voortduren. De Braziliaanse spelmaker mag Real Madrid niet verlaten voor een bedrag onder de twintig miljoen euro en dat is het geïnteresseerde AC Milan veel te gortig, zo laat Adriano Galliani weten aan Gazzetta dello Sport.

Galatasaray zegt wel over de financiële middelen te beschikken om Kaká over te nemen van De Koninklijke, maar voetballen in Turkije is geen optie voor de dertigjarige technicus. Ook Los Angeles Galaxy is nog altijd in beeld, maar Kaká lijkt tot het WK van 2014 in eigen land alleen in een topcompetitie te willen uitkomen met het oog op zijn speelkansen in de nationale ploeg.

De mogelijke transfer van Daniele De Rossi naar Manchester City houdt de gemoederen in Italië eveneens flink bezig. Gazzetta dello Sport weet dat de middenvelder van AS Roma in Engeland een vierjarig contract kan tekenen en dat hij zijn Romeinse jaarsalaris van zes miljoen euro bijna kan verdubbelen.

Het dagblad Il Messaggero houdt echter vol dat De Rossi (foto) het helemaal niet ziet zitten om in Manchester te gaan voetballen. De Rossi zou de hoofdstad van Italië alleen willen verruilen voor die van Engeland, Frankrijk of Spanje. Paris Saint-Germain, Chelsea en Real Madrid hebben echter nog niet laten blijken geïnteresseerd te zijn. Roberto Mancini's rol bij de interesse van City in De Rossi is onmiskenbaar. De manager van The Citizens heeft voor de zoveelste keer om versterkingen gevraagd, omdat zijn ploeg nog niet genoeg topspelers zou bevatten. Mancini zou landgenoot De Rossi daarom zelf hebben gebeld om hem te overtuigen van de komst naar de Engelse landskampioen.

De Rossi mag een vertrek zelf dan hebben ontkend, volgens Corriere dello Sport oriënteert AS Roma zich wel al op een opvolger. En daarbij staan er twee namen op het lijstje. Naast de 23-jarige Axel Witsel van Benfica zou Nigel de Jong een optie zijn voor de Romeinse club. Eerder werd de 27-jarige middenvelder van Manchester City al in verband gebracht met Internazionale.

Volgens La Repubblica anticipeert Juventus alvast op een vertrek van Stephan Lichtsteiner, voor wie Paris Saint-Germain in de markt is. De Turijnse club denkt voorzichtig aan de Braziliaanse verdediger Maicon, die bij Internazionale nog een jaar een contract heeft.

Fulham mag dan een eerste bod van Manchester United op Moussa Dembélé hebben aangemerkt als 'onvoldoende', de Londense club moet zonder meer vrezen dat Clint Dempsey Craven Cottage gaat verlaten. Naast Liverpool en Arsenal mengt West Ham United zich in de strijd om de Amerikaanse international, die voorlopig geen trek heeft om voor Fulham uit te komen.

Met de opbrengsten van de transfers van Robin van Persie en Alexandre Song is Arsenal van gejaagde de jager geworden. Toulouse-verdediger Cheikh M'Bengue heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat de Londense club hem wil hebben. De in Frankrijk geboren international van Senegal moet vrezen dat het niet tot een transfer komt. 'De competitie is begonnen en niemand zal vertrekken', zegt voorzitter Olivier Sadran van de Franse club.

Bovendien weet The Daily Mail dat Arsenal maandag de huurovereenkomst met Nuri Sahin bekend zal maken. Precies zoals Real Madrid-trainer José Mourinho wilde, een verhuurperiode en geen verkoop. Bij Arsenal moet de Turkse international de opvolger van Song worden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's