Transferdagboek 19/08: Cabaye, Pogba, Michu, Williams

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/08: Cabaye, Pogba, Michu, Williams

Als het aan de invloedrijke supportersclub van Arsenal ligt krijgt manager Arsène Wenger geen nieuw contract in Londen. De AST (Arsenal Supporters Trust) is niet te spreken over het aankoopbeleid van de Fransman, sinds het seizoen 1996-97 aan het roer bij The Gunners. In de open brief van de AST, die aandelen heeft in de club, komen de slechte resultaten van de laatste jaren en de zuinigheid van Wenger aan bod.

Ook in zijn selectie is er kritiek op het aankoopbeleid van The Professor. Zo liet Olivier Giroud, nota bene zelf een centrumaanvaller, weten dat er een toonaangevende spits moet worden aangetrokken. 'Arsenal moet een nieuwe spits halen, het liefst een hoog aangeschreven aanvaller', aldus Giroud in de Franse media.

'Dat kan natuurlijk invloed hebben op mijn speelkansen. Maar goed, ik weet waar ik toe in staat ben en ik focus me volledig op mijn eigen taken', legt de voormalige spits van Montpellier uit. De 26-jarige aanvaller was zelf nog allerminst succesvol in het Emirates Stadium. De Fransman was afgelopen seizoen slechts elf keer trefzeker in 34 competitiewedstrijden. Of Wenger (foto hieronder) zijn oren laat hangen zullen we de komende weken gaan merken.

Als we verschillende Engelse media moeten geloven doet Arsenal in ieder geval wel hard zijn best om enkele versterkingen naar Londen te halen. Zo heeft Newcastle United een bod op Yohan Cabaye geweigerd. Volgens de BBC gaat het om een bedrag van circa 12 miljoen euro, waarover Newcastle-manager Alan Pardew tegenover Sky Sports zei dat het niet acceptabel is. En dat terwijl The Magpies twee jaar geleden nog slechts vijf miljoen euro betaalden voor de Franse middenvelder.

In Italië wordt met Paul Pogba een andere Franse middenvelder in één adem genoemd met Arsenal, dat dankzij Wenger al jaren een patent heeft op spelers uit Frankrijk. Volgens Sports Direct News kan Juventus een bod van bijna 24 miljoen euro tegemoet zien voor de talentvolle Pogba, die door de blessure van Claudio Marchisio voorlopig echter lijkt te kunnen  rekenen op een basisplaats. Trainer Antonio Conte heeft immers weinig andere alternatieven voor handen.

Swansea City kan volgens The Daily Mail ook zaken doen met Arsenal. Verdediger Ashley Williams en aanvaller Michu staan op de nominatie om het elftal van Wenger te versterken. The Swans zouden voor het duo veertig miljoen euro ontvangen als het beide spelers laat gaan. Een bod dat de Premier League-club uit Wales wellicht niet kan weigeren. Vandaar dat het momenteel ook in overweging wordt genomen.

Het uitblijven van versterkingen bij Manchester United zorgt al de hele zomer voor speculaties. Dat de competitie eenmaal begonnen is, doet daar niets aan af. El Mundo Deportivo komt met het meest smeuïge transfergerucht. De Engelse kampioen, die mede dankzij twee goals van Robin van Persie de competitie begon met een 4-1 zege bij Swansea City, zou namelijk zaken willen doen met Real Madrid.

Voor 55 miljoen euro zouden Kaká en Mesut Özil het middenveld moeten versterken en voor aanvoer naar spits Van Persie gaan zorgen. De Braziliaan kan bij Real lang niet altijd rekenen op een basisplaats, maar zijn Duitse concurrent daarentegen wel. Het lijkt dus niet aannemelijk dat Real het duo zomaar van de hand doet. Een stevige dosis overredingskracht, of een flinke extra zak geld, zou wonderen kunnen doen.

Kaká en Özil namens Real Madrid in actie.
Kaká en Özil namens Real Madrid in actie.

In de Engelse tabloids verschijnen ook de nodige op handen zijnde transfers van United. Manager David Moyes zou namelijk dertig miljoen euro hebben klaarliggen voor een ander duo: Leighton Baines en Marouane Fellaini. De twee zijn nu nog eigendom van Everton, de vorige werkgever van Moyes.

Baines zou als linksback de perspectieven van Alexander Büttner wel eens danig kunnen verstoren, terwijl Fellaini de zo gewilde aanvallende impuls op het middenveld kan betekenen. Dan moet er nog wel even verder onderhandeld worden, want Sky Sports weet dat Everton inmiddels het aanbod al als onvoldoende heeft bestempeld.

Falcao in gelukkiger tijden.
Falcao in gelukkiger tijden.

We besluiten nog even in Madrid, dat een samenwerking met Radamel Falcao van de hand gewezen zou hebben. De Colombiaanse spits verkaste nog deze zomer van Atlético Madrid (!) naar het hyperambitieuze AS Monaco voor zestig miljoen euro. Daar zou hij nu al weer flink ontevreden zijn en menen dat hij onder valse voorwendselen is binnengehaald. Zijn miljoenensalaris zou immers door een nieuw aan te nemen wet binnenkort allesbehalve volledig uitbetaald kunnen worden. Van de veertien miljoen euro zou hij nog maar zeven overhouden.

Om zo snel mogelijk weg te komen uit het Prinsdom zou Falcao volgens Marca nu zijn aangeboden bij Real, dat al heeft aangegeven zich eerst op de komst van Gareth Bale te willen richten.

Bekijk hier al onze video's