Transferdagboek 19/08: Berbatov, Cassano, Drogba

De transfermarkt is officieel geopend. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 19/08: Berbatov, Cassano, Drogba

Málaga gaf deze zomer al ruim zestig miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar de club uit Andalusië is nog niet klaar. Zo is men nog op zoek naar een aanvalspartner voor Ruud van Nistelrooy en daarbij is de club uitgekomen bij Manchester United. Dimitar Berbatov is daar zijn basisplaats kwijtgeraakt en de Bulgaarse spits zou in Spanje hetzelfde kunnen verdienen als nu.

Vooralsnog heeft Arsenal alleen nog maar basisspelers verkocht en kwamen daar slechts veelbelovende tieners voor terug, maar Mauro Zárate zou weleens de eerste grote aankoop kunnen worden. De zaakwaarnemer en tevens broer van de Lazio-aanvaller verblijft momenteel in Londen om te praten over een transfer. Ook Atlético Madrid en Spartak Moskou hebben interesse in de Argentijn, die 18 miljoen euro moet opleveren.

Didier Drogba lijkt juist de omgekeerde weg te bewandelen. De aanvaller is bij Chelsea niet meer verzekerd van een basisplaats en kan de Premier League verruilen voor de Serie A. Internazionale ziet in de 33-jarige aanvaller uit Ivoorkust de ideale vervanger voor Samuel Eto'o, als die zijn langverwachte transfer naar het ambitieuze Anzhi Makhachkala heeft afgerond.

We blijven in de Serie A, waar Francesco Totti heeft aangegeven dat hij graag weer wil samenspelen met Antonio Cassano. Aangezien voor Totti een vertrek bij AS Roma onbespreekbaar is, moeten de Giallorossi de aanvaller naar de Italiaanse hoofdstad halen. Als ruilmiddel zou Marco Borriello moeten worden ingezet, alleen zit AC Milan niet te wachten op een terugkeer van de spits.

Bekijk hier al onze video's