Transferdagboek 19/06: Drogba, Villa en Fabregas

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 19/06: Drogba, Villa en Fabregas

Cesc Fabregas houdt de gemoederen flink bezig in Spanje. Barcelona ziet de spelmaker van Arsenal graag naar Catalonië komen, maar ondervindt problemen met de vraagprijs van The Gunners. Chelsea lijkt Barça nu de helpende hand te bieden. De Londense club is gecharmeerd van David Villa.

Volgens Engelse media zou Chelsea de kas van Barcelona willen spekken met het aantrekken van Villa om vervolgens Fabregas bij concurrent Arsenal te zien vertrekken. Volgens Chelsea zou de international van de wereldkampioen op Stamford Bridge een goed koppel vormen met landgenoot Fernando Torres.

Een vertrek van Villa naar The Blues kan problemen veroorzaken voor Didier Drogba. De spits die ooit onmisbaar werd geschat voor Chelsea zou door het mogelijke Spaanse aanvalsduo op een zijspoor belanden. Toch hoeft de Ivoriaan niet bang te zijn om in anonimiteit te verdwijnen. Málaga is bereid om Drogba een lucratief voorstel te doen. De koopwoede van de Spaanse laagvlieger leidde al tot het aantrekken van Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Jérémy Toulalan en Nacho Monreal.

Málaga weet dat de bij de fans geliefde Drogba moeilijk te overtuigen is, maar hoopt dat de aanvaller een vaste basisplaats verkiest boven de bank van Chelsea. Villa is namelijk niet de enige die in de belangstelling van eigenaar Roman Abramovich staat. Ook Romelu Lukaku (Anderlecht) en Neymar (Santos) worden gevolgd.

Ook de resterende topploegen van Engeland zitten niet stil. Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur strijden om de handtekening van Jack Rodwell. Roberto Mancini, manager van Manchester City, heeft zijn scouts naar Denemarken gestuurd om de twintigjarige middenvelder in actie te zien op het EK onder 21.

The Citizens kunnen echter rekenen op stevige concurrentie. Waar Mancini zijn scout het werk laat doen, is Tottenham-manager Harry Redknapp op eigen gelegenheid naar Denemarken afgereisd. Voor Rodwell heerst er een luxeprobleem qua keuze: ook landskampioen Manchester United wil de middelste linie versterken met zijn komst. United versterkte zich al in de verdediging met Phil Jones en in de aanval met Ashley Young.

Bekijk hier al onze video's