Transferdagboek 19 juni: Eto'o, Huntelaar en Sjevtsjenko

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Klaas-Jan Huntelaar heeft over belangstelling niet te klagen. De spits van Real Madrid was eerder al gelinkt aan clubs als Juventus, Olympique Lyon en Tottenham Hotspur. Kicker bericht dat de Oranje-international ook in Duitsland in trek is. VfB Stuttgart ziet in Huntelaar een versterking voor de aanval. Die Schwaben hebben van Bayern München ruim dertig miljoen euro voor Mario Gomez ontvangen en overwegen een deel van die som te besteden aan de Nederlander. Ook kampioen VfL Wolfsburg zou interesse hebben in de 25-jarige aanvaller als Edin Dzeko vertrekt naar AC Milan.

Transferdagboek 19 juni: Eto'o, Huntelaar en Sjevtsjenko

Samuel Eto'o is op weg naar Manchester City, weet L'Equipe. Volgens de Franse sportkrant is Manchester City nagenoeg akkoord met Barcelona over een transfersom van 34 miljoen euro. En het jaarsalaris van tien miljoen euro, dat de spits uit Kameroen van de Azulgranas ontvangt, is geen probleem voor The Citizens. Eto'o staat nog tot de zomer van 2010 onder contract bij Barça.

Glen Johnson is ook al zeer gewild. Nadat Liverpool maandag al met Portsmouth tot een akkoord was gekomen over een transfersom van circa twintig miljoen euro, meldt The Sun dat Chelsea eveneens bereid is Pompey dat bedrag te betalen voor de rechtsback. En dat terwijl de 24-jarige international van 2003 tot 2007 al op Stamford Bridge voetbalde, al was het sporadisch. Volgens Portsmouth-voorzitter Peter Storrie is de keuze aan Johnson. 'Ik heb geen voorkeur wat de transfer betreft. De akkoorden zijn nagenoeg identiek, dus het is aan Glen. Begin volgende week is de zaak afgehandeld.'

La Gazzetta dello Sport schrijft dat AS Roma hoopt Andrei Sjevtsjenko te contracteren áls Mirko Vucinic deze zomer vertrekt. De Montenegrijnse spits verlengde onlangs zijn contract bij de Giallorossi, maar hij zou zeer gewild zijn bij clubs als Real Madrid en Manchester United, aldus de roze sportkrant. Sjevtsjenko moet weg bij AC Milan, dat hem afgelopen seizoen huurde van Chelsea. En bij de Londense club wil Sheva niet blijven ondanks een contract tot medio 2010. AS Monaco dingt eveneens naar de gunsten van de Oekraïense spits, die liever in Italië voetbalt.

Werder Bremen wil Marko Marin aantrekken. De twintigjarige aanvaller van Borussia Mönchengladbach zou voor een transfersom van tien miljoen euro Die Fohlen verlaten voor de verliezend UEFA Cup-finalist. Volgens Bild zijn beide clubs met elkaar in gesprek over een transfer van de Zauber Zwerg (Toverdwerg), die de afgelopen competitie vier doelpunten maakte en te boek staat als een van de grootste talenten van Duitsland. Werder zou ook azen op Juan Arango, de 29-jarige Venezolaanse spits van Real Mallorca.

Bekijk hier al onze video's