Transferdagboek 18/08: Biglia, Moisander en Boyata

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/08: Biglia, Moisander en Boyata

Arsenal-manager Arsène Wenger zag na Robin van Persie ook Alexandre Song vertrekken uit het Emirates Stadium. De Franse coach denkt er sterk aan Nuri Sahin als vervanger van de Kameroener te halen bij Real Madrid. Maar er zijn meer kapers op de kust voor de Turkse oud-Feyenoorder. Naast Liverpool is Napoli opgedoken als gegadigde om Sahin tijdelijk onderdak te bieden.

Mocht Sahin niet haalbaar zijn, dan lijkt Arsenal nog nadrukkelijker zaken te willen doen in België. The Gunners denken daarbij aan Lucas Biglia, de 26-jarige Argentijn van Anderlecht. En dat heeft mogelijk ook gevolgen voor AZ. Want met de transferopbrengsten heeft de Brusselse club namelijk het geld op zak om Niklas Moisander weg te halen uit Alkmaar.

Meer nieuws uit België met een Eredivisie-connectie komt over Dedryck Boyata. De Belgische verdediger met Congolese roots zou namelijk al tot een vergelijk zijn gekomen met FC Twente. De Enschedese club ziet in de Manchester City-huurling een goede opvolger van Douglas, mocht de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan Twente achter zich laten.

De transfer van Robin van Persie naar Manchester United zou zomaar eens de nodige gevolgen kunnen hebben in de laatste weken van de transferwindow. Het kan haast niet anders of de toenemende concurrentiestrijd in de selectie van The Mancunians gaat zijn slachtoffers eisen.

Naar verluidt ziet Nani de bui al hangen. De Portugees, niet eens zoals Van Persie een centrale speler, heeft volgens The Daily Mail zijn zaakwaarnemer maar eens aan het werk gezet om een en ander te inventariseren. En meteen kwam er een belletje van Zenit Sint-Petersburg. Coach Luciano Spaletti liet zich al eens ontvallen in de dribbelaar een aanwinst te zien.

Bij United-rivaal en titelconcurrent Manchester City is het voorin al langer dringen geblazen. Komend seizoen lijken Sergio Agüero, Carlos Tévez en Mario Balotelli de voorkeur te krijgen van trainer Roberto Mancini, wat inhoudt dat er voor Edin Dzeko een rol als invaller weggelegd is.

Dat heeft Bayern München op de gedachte gebracht eens te informeren bij The Citizens. Maar niet alleen Bayern is geïnteresseerd. Op de achtergrond is Juventus al langer bezig om de aanvaller binnen te hengelen.

Tot slot Liverpool, waar Charlie Adam in 2011 met veel tromgeroffel werd overgenomen van Blackpool. Echter, anno 2012 lijkt de Schotse middenvelder in een uitzichtloze positie te zijn beland op Anfield.

Een hele rits clubs informeerden inmiddels al bij The Reds. Laatste gegadigde is nu Stoke City. Meest saillante kanshebber op de krabbel van de Schot is toch wel Everton. De club van John Heitinga is immers de aartsrivaal van Liverpool. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's