Transferdagboek 18/06: Guardiola en Villas-Boas

De transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin al van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 18/06: Guardiola en Villas-Boas

We beginnen deze keer met wat trainers, aangezien Leonardo op weg lijkt naar Paris Saint-Germain. Internazionale is dus op zoek naar een opvolger, maar wie gaat het worden? Voormalig Chili-bondscoach Marcelo Bielsa werd al gepolst, maar die lijkt geen interesse te hebben in een overstap naar Italië. Bielsa is op weg naar Real Betis, aangezien hij zich graag wil bewijzen in de Primera División na zijn mislukte periode als trainer van Espanyol in 1998.

Gian Piero Gasperini, Sinisa Mihajlovic, Claudio Ranieri en Delio Rossi staan tevens op het verlanglijstje van Inter-voorzitter Massimo Moratti, maar ook Pep Guardiola zou in de belangstelling staan. De huidige trainer van Barcelona zou dan pas in de zomer van 2012 komen, waardoor er een tijdelijke vervanger moet worden aangesteld om komend seizoen de leiding op zich te nemen.

Maar ook André Villas-Boas wordt nadrukkelijk genoemd. De voormalig assistent van José Mourinho, die in 2010 met Inter de treble won, deed het afgelopen seizoen uitstekend met FC Porto door zowel de landstitel als de Europa League te winnen. Villas-Boas heeft echter een afkoopsom in zijn contract staan van liefst vijftien miljoen euro. Deze komt te vervallen als Porto Falcao deze zomer verkoopt, maar dat is volgens Italiaanse media simpel op te lossen: eerst de Colombiaanse spits kopen en daarna komt de trainer vanzelf wel.

'In Spanje en Italië heb ik me al bewezen. Het is een droom uit te komen in Engeland', zei Samuel Eto'o eerder deze week en die uitspraken hebben Arsenal en Manchester United aan het denken gezet. De Engelse topclubs willen hun aanval graag versterken met de dertigjarige spits van Internazionale. Maar zij zullen wel diep in hun buidel moeten tasten, aangezien het contract van de Kameroener in Milaan nog doorloopt tot de zomer van 2014.

Een andere speler die mogelijk de overstap maakt van de Serie A naar de Premier League is Cristian Zapata van Udinese. De 24-jarige verdediger uit Colombia wordt door veel grote clubs gevolgd, maar Liverpool lijkt de slag te winnen van Arsenal, Bayern München en Manchester City. Manager Kenny Dalglish hoopt Zapata nog voor het toernooi om de Copa América vast te leggen.

Dan tot slot nog Giuseppe Rossi, een van de doelwitten van Barcelona. Zijn zaakwaarnemer Andrea Pastorello maakte bekend dat Villarreal een bod op de Italiaanse aanvaller heeft afgewezen. Barça bood zeventien miljoen euro voor de voormalige Manchester United-speler plus enkele premies, waardoor de transfersom kan oplopen tot 27 miljoen euro. Niet genoeg voor Villarreal, dat zijn sterspeler eigenlijk ook liever niet ziet vertrekken.

Bekijk hier al onze video's