Transferdagboek 18/06: Boateng, Gomez, Lens, Schaken

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/06: Boateng, Gomez, Lens, Schaken

De koopzucht van AS Monaco blijft de transfercarrousel draaiende houden. Na de 130 miljoen euro die het voor Radamel Falcao, João Moutinho en James Rodríguez uitgaf, zou nu AC Milan een bod van zestig miljoen euro tegemoet kunnen zien.

De steenrijke eigenaar Dmitri Rybolovlev zou dat bedrag volgens het Italiaanse Mediaset over hebben voor de komst van Kevin-Prince Boateng en Stephan El Shaarawy. Vorig jaar vertrokken Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva voor eenzelfde bedrag naar Paris Saint-Germain, de club die Monaco komend seizoen naar de kroon wil steken.

Mario Gomez leek op zijn beurt juist op de weg naar de Serie A, maar volgens zijn zaakwaarnemer is Fiorentina niet langer de enige gegadigde voor de bij Bayern München overbodige goalgetter. Ook Atlético Madrid, Juventus en Manchester City zouden in hun zoektocht naar een nieuwe spits uit zijn gekomen bij de 27-jarige international van Duitsland.

Waar Gomez pas een club kiest als hij terug is van vakantie, heeft Jeremain Lens zijn gewenste transfer al te pakken. De 25-jarige aanvaller van PSV verkast naar Dinamo Kiev, al zaaide de website van de club nog even verwarring door bij het bericht op de eigen website niet een foto van Lens maar van collega-international Ruben Schaken te plaatsen. Voor zover wij weten blijft de 31-jarige Feyenoorder (foto onder) echter gewoon in Rotterdam. Waar het euvel in Kiev inmiddels al is verholpen, zijn ze in Parijs nog altijd bezig om de zo langzamerhand problematische opvolging van trainer Carlo Ancelotti op te lossen. De 54-jarige Italiaan wil ondanks een doorlopend contract naar Real Madrid, maar mag PSG niet verlaten zolang er geen vervanger is vastgelegd.

En dat is een moeizame zoektocht, want André-Villas Boas zou hebben bedankt voor de klus in de Franse hoofdstad en de voorkeur geven aan een verblijf in Londen, waar hij Tottenham Hotspur naar grote hoogten moet stuwen.

Omdat eerder ook Guus Hiddink al afviel door een nieuw contract bij FC Anzhi, zou de regerend kampioen van Frankrijk nu Fabio Capello op het oog hebben. Ook dat zou nog wel eens een moeilijk verhaal kunnen worden, want de 67-jarige landgenoot van Ancelotti (op de foto met Capello) is nog tot en met het WK van volgend jaar in Brazilië verbonden aan de nationale ploeg van Rusland. Borussia Mönchengladbach is op zoek naar een nieuwe spits, om de aanvalslinie met voormalig FC Twente-aanvaller Luuk de Jong te versterken. De club heeft al een aantal aanvallers op het oog. Waar Mönchengladbach eerder meldde geen interesse te hebben in Nicklas Bendtner van Arsenal, staat voormalig Ajacied Dario Cvitanich wél op het lijstje met gewenste spelers.

De Argentijn was het afgelopen seizoen zeer succesvol bij Olympique Nice, waar hij in 29 competitiewedstrijden liefst negentien keer trefzeker was. Cvitanich zelf is ook niet meer optimaal gelukkig aan de Franse kust.

'In januari is me van alles beloofd, maar ik heb nog niks teruggezien', vertelde hij een paar dagen geleden over de afgesproken salarisverhoging. Mocht Cvitanich wel zijn zin krijgen en tevreden bij Nice blijven, dan heeft Mönchengladbach nog andere kandidaten.

Siem de Jong is volgens Bild kanshebber om volgend jaar naast zijn broertje te spelen, maar ook Moustafa El Kabir, die zijn jeugdopleiding bij de Amsterdammers doorliep, wordt gezien als een potentiële versterker. Pep Guardiola staat komend seizoen onder contract als trainer van Bayern München en wil zich versterken met oude bekenden. Zo moet Thiago Alcántara de overstap van Barcelona naar Beieren maken.

In Camp Nou kan de middenvelder geen basisplaats gegarandeerd krijgen, waardoor een transfer naar Der Rekordmeister aantrekkelijk is. Het enige nadeel voor Bayern München is dat ook Manchester United in de race is.

Roque Santa Cruz staat open voor een terugkeer naar de Bundesliga. De aanvaller, die lange tijd in zijn carrière uitkwam voor Bayern München, wordt in verband gebracht met een transfer naar Hamburger SV. Momenteel zit de Paraguayaan nog zonder club, nadat hij vorig jaar op huurbasis voor Málaga speelde.

Daarin scoorde de aanvaller acht keer in 31 Primera División-wedstrijden. Volgens bronnen rondom de speler heeft Santa Cruz heimwee naar Duitsland, waar hij met Bayern München grote successen kende. De naam Napoli valt de laatste dagen vaak in transferland. Trainer Rafael Benítez kan een flink gerenoveerde selectie tegemoet zien, zoveel is wel duidelijk. De PSV'ers Dries Mertens en Kevin Strootman worden al genoemd als potentiële aanwinsten, maar voor de positie van controlerende middenvelder is een andere naam opgedoken, Sami Khedira, de Duitse international van Real Madrid.

Een andere middenvelder van De Koninklijke heeft meer reden dan Khedira om deze zomer uit de Spaanse hoofdstad te vertrekken. Om weer aan spelen toe te komen, en daardoor weer in beeld te komen voor de nationale ploeg, heeft Kaká wel oren naar een terugkeer naar Brazilië. Maar een gevoelige transfer naar Corinthians is niet aan de orde, zo stelt directeur Duilio Monteiro Alves. Kaká is immers een kind van aartsrivaal São Paulo.

We keren weer terug naar in Italië. AC Milan heeft Carlos Tévez noodgedwongen in de wachtkamer gezet. Pas als Robinho de overstap maakt naar Santos hebben de Rossoneri de middelen om de Argentijn weg te halen bij Manchester City. Maar haast is geboden. Juventus heeft zich inmiddels ook gemeld bij The Citizens om zaken te doen over Tévez.

En nog een aanvaller staat aan de vooravond van een verhuizing. Hyun-Jun Suk, vorig jaar in de winterstop van FC Groningen naar Marítimo Funchal verkast, wordt volgens Portugese media namelijk begeerd door Eintracht Frankfurt.

De productie van Suk zal niet de Duitse interesse hebben gewekt. De 21-jarige Zuid-Koreaan kwam in Portugese dienst niet verder dan vier treffers, al zorgden twee daarvan wel voor spraakmakende resultaten tegen Sporting Lissabon (0-1 winst) en FC Porto (1-1 gelijkspel).

Bekijk hier al onze video's