Transferdagboek 18/01: Drogba, Coelho en Hazard

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen. Als rasechte afluisteraars loeren wij op geluiden uit de wandelgangen en melden dat direct. Afgeronde transfers komen uiteraard ook in de andere berichtgeving op deze site aan de orde.

Transferdagboek 18/01: Drogba, Coelho en Hazard

Carlo Ancelotti is nog maar net aangesteld als trainer van Paris Saint-Germain of de Italiaanse coach blijkt al aardig voor eigen parochie te kunnen preken. Met uiteraard louter goede bedoelingen heeft de PSG-coach in The Daily Express verkondigd dat zijn voormalige werkgever Chelsea Didier Drogba maar beter zo snel mogelijk kan verkopen. Waarom? Omdat dan de flop van het decennium, Fernando Torres, zal gaan opleven.

'Neem Torres en zijn crisis. Als je besluit als club in hem te investeren, moet je wel Drogba verkopen', luidt het advies van de Italiaan. 'Didier is net als Pippo Inzaghi bij Milan. Hij slokt al zijn concurrenten op zonder dat hij het door heeft. Dat is niet omdat hij kwaad in de zin heeft, maar zo zijn die jongens gewoon.' Prima Carlo, en dat er bij PSG genoeg geld voor handen is om Drogba direct binnen te hengelen, heeft er niets mee te maken. Overigens beschikt Ancelotti wel over een klein beetje realiteitszin. 'Als ik nu met PSG geen kampioen word, zullen de Qatarese eigenaren mij ontslaan. Ontkennen is zinloos.'

Dan schakelen we over naar de voormalige beul van Oranje, de Rus Andrei Arshavin. Hij beschikt bij Arsenal over een nog tot medio 2013 doorlopende verbintenis. Voor de Londenaren is het deze winter of na dit seizoen verkopen of verlengen. Gezien de rol op het tweede plan van de middenvelder annex aanvaller lijkt de eerste optie de beste, erkent ook trainer Arsène Wenger. 'Hij is wat ouder dan Robin van Persie.' Lazio volgt de ontwikkelingen op de voet, weet Mirror Football. Het prijskaartje van slechts acht miljoen euro is daarbij geen enkel bezwaar.

Zoals in diverse Nederlandse media gemeld werd vanochtend heeft Twente inderdaad geïnformeerd naar de Braziliaanse aanvaller Jaja Coelho (25). Het management van de 1,90 meter lange voorhoedespeler bevestigde de interesse van de Tukkers, maar benadrukte dat er ook warme belangstelling is uit Rusland, Oekraïne en Turkije. Navraag van Voetbal International leerde dat een van die laatste drie landen ook waarschijnlijk zijn bestemming zal worden. Coelho verdient bij zijn huidige club Al Ahli in Dubai een salaris van 2,2 miljoen euro netto (!). Een honorarium dat vele malen te gortig lijkt voor Joop Munsterman en Twente.

Over puissant rijke clubs en hyperambitieuze eigenaren gesproken. Anzhi Makhachkala, de club uit de Russische deelrepubliek Dagestan ziet in Dimitar Berbatov van Manchester United de ideale aanvalspartner voor Samuel Eto'o. Aangezien de Bulgaar maar blijft dalen in de pikorde bij de Engelse recordkampioen lijkt een miljoenensalaris voldoende om de flirt met een flinke kus te beantwoorden. Al hoopt Bayer Leverkusen nog altijd dat de oude relatie in ere hersteld kan worden.

We sluiten vandaag af met een van de grootste talenten van de Europese velden: Eden Hazard. Het Belgische wonderkind zou zijn neus ophalen voor Chelsea, Manchester United, Manchester City en Arsenal, meldt Le Parisien. En dat allemaal om bij Real Madrid samen te kunnen werken met trainer José Mourinho. Aan ambitie geen gebrek, maar aan concurrentie bij De Koninklijke ook niet. De geldzak die dient meegenomen te worden voor de Belg is ook flink; een kleine veertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen