Transferdagboek 17/08: Kaká, Van Wolfswinkel, Berbatov

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/08: Kaká, Van Wolfswinkel, Berbatov

Clint Dempsey wil vertrekken bij Fulham. Trainer Martin Jol maakte vrijdag bekend dat de Amerikaan een transferverzoek heeft ingediend. Jol gaf aan zich neer te leggen bij die wens, maar verklaarde tegen BBC wel dat de juiste transfersom betaald moet worden voor de middenvelder annex aanvaller, die nog een contract tot medio 2013 heeft.

Jol deelde nog een sneer uit aan de nieuwe werkgever van Oussama Assaidi. Liverpool lapt volgens de Nederlander alle ongeschreven regels aan de laars. 'Liverpool meldde maar steeds geïnteresseerd te zijn, maar er is nooit een bod geweest. Als je je belangstelling toont, moet je vervolgens met een bod komen. Zo maak je een speler gek. Clint zit nu met zijn hoofd alleen maar bij een vertrek.' Tegen Norwich ontbreekt Dempsey dit weekend al in de selectie.

Wie mogelijk ook met zijn hoofd bij een vertrek zit, is Dimitar Berbatov. Door de komst van Robin van Persie is het perspectief van de Bulgaar op speelminuten bij Manchester United nog minder geworden. Zenit Sint-Petersburg wil de sierlijke aanvaller graag overnemen. Metro weet dat Berbatov hoog op het Russische lijstje staat. Op datzelfde lijstje staan overigens ook de namen van Ibrahim Afellay, Nani en Hulk (zie berichtenstroom), bevestigde trainer Luciano Spalletti.

Nadat Arsène Wenger al afscheid heeft moeten nemen van Robin van Persie dreigt nog een sterkhouder te verkassen. Alexandre Song zou er zelf al helemaal uit zijn met Barcelona. De dynamische middenvelder wacht alleen nog op een akkoord van de clubs. En laat in Engeland nu opduiken dat de Franse coach ook voor deze transfer zijn akkoord heeft gegeven.

Mounir El Hamdaoui krijgt volgens La Repubblica mogelijk gezelschap van Ricky van Wolfswinkel. De spits van Sporting Lissabon zou de gedroomde spits zijn voor Fiorentina. Feit blijft wel dat de Nederlander het in Portugal goed naar zijn zin heeft en dat er een afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn verbintenis is opgenomen. Dat bedrag wil Fiorentina pertinent niet betalen, dus het wordt of onderhandelen of verder zoeken. Tottenham Hotspur is druk bezig met het zoeken van een opvolger voor Luka Modric, die naar verwachting maandag wordt gepresenteerd als de nieuwe aankoop van Real Madrid. FC Porto-middenvelder João Moutinho gold lang als de voornaamste kandidaat, maar Spurs-manager André Villas-Boas laat weten dat zijn komst van de baan is.

'Ik denk dat het erg lastig wordt. De speler die we willen kost meer dan waar Modric voor verkocht wordt. Ik heb ervaring met Porto (Villas-Boas was er tot 2011 trainer, red.) en het is een club die z'n producten duur verkoopt.' Villas-Boas ontkende ook dat Yann M'Vila van Stade Rennes in beeld is.

Raúl Meireles is volgens The Daily Mirror daardoor nu het volgende doelwit van Villas-Boas. Een jaar geleden kwam de Portugese middenvelder nog naar Chelsea op voorspraak van de destijds nog maar net aangestelde manager (foto onder). Meireles zou bovendien een van de weinige spelers zijn geweest die zich bij Chelsea in maart tegen het voortijdige vertrek van Villas-Boas zou hebben uitgesproken.

The Blues hebben met onder anderen Frank Lampard, Jon Obi Mikel, Michael Essien en Oriol Romeu enkele alternatieven voor handen, dus wellicht dat er over een vertrek van Meireles naar White Hart Lane valt te praten. Ook Manchester City heeft zijn zinnen gezet op een versterking voor de middenlinie. Sky Sports meldt dat de zaakwaarnemer van Daniele De Rossi donderdag in Engeland is geweest om met de clubleiding van The Citizens over een transfer te praten.

City zal wel diep in de buidel moeten tasten voor de 29-jarige steunpilaar van AS Roma. Walter Sabatini, technisch directeur van de Romeinen, liet eerder al weten dat alleen een 'monsterachtig' bod voldoende is om het vertrek van De Rossi uit de Italiaanse hoofdstad bespreekbaar te maken.

Donderdag meldden we in dit transferdagboek nog dat Kaká aanstaande zondag een gesprek heeft met AC Milan. Dat heeft volgens AS nu echter concurrentie gekregen van Los Angeles Galaxy. De Amerikanen zijn op zoek naar een opvolger van de inmiddels 37 jaar oude David Beckham, wiens contract in december afloopt.

Kaká, die in april van dit jaar zijn dertigste verjaardag vierde, zou met zijn imago als onberispelijke stervoetballer de ideale vervanger van de Engelse vrijetrappenspecialist zijn. In Californië ligt naar verluidt een driejarig contract met een nettowaarde van 27 miljoen euro klaar voor de Braziliaan.

Tot slot een opmerkelijk bericht over Joey Barton, die bij Queens Park Rangers zijn rugnummer is kwijtgeraakt aan de deze zomer vastgelegde verdediger Ryan Nelsen. Barton, geschorst voor twaalf wedstrijden vanwege zijn wangedrag tijdens het afgelopen seizoen in de kampioenswedstrijd van Manchester City, zou inmiddels op weg zijn naar Olympique Marseille, dat de middenvelder wil huren.

In ruil voor de komst van de boef op noppen zou Kameroens international Stéphane M'Bia de overstap naar QPR maken. Eerder werd Barton nog in verband gebracht met een verhuur aan League Two-club Fleetwood Town, waar hij op dat moment zijn conditie op peil hield. Die overgang ontkende Barton destijds nog stellig. Donderdagavond wenste hij zijn volgers op Twitter welterusten met een veelzeggend Bonne nuit. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's